Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Az ausztrálok hetven százaléka elutasítja a bevándorlást

Horváth Tamás

2019.01.15. 22:38

A szigetországba érkezõ migránsok legnagyobb része indiai származású.

Az Ausztrál Nemzeti Egyetem (ANU) által készített közvélemény-kutatás eredménye szerint az ausztrál állampolgárok hetven százaléka véget vetne az Ausztráliába irányuló migrációnak.

A legtöbb válaszadó elsősorban a rohamosan növekvő lakásárak és a túlzsúfolt nagyvárosok miatt ellenzi a bevándorlást.

Ausztrália népessége 1981-ben még csak 15 millió fő volt, ehhez képest tavaly júniusban átlépte a 25 milliós „álomhatárt”.

A népességnövekedéssel önmagában még nem is lenne probléma, ám az egyrészt főleg az eltérő etnikai és kulturális háttérrel rendelkező bevándorlóknak köszönhető; másrészt pedig nem a ritkán lakott vidéki területeken gyarapodik a lakosság, hanem a – már így is túlzsúfolt – nagyvárosokban.

Az ausztrál miniszterelnök, Scott Morrison korábban arról beszélt, hogy a szigetország legnagyobb városának, Sydney-nek a növekedéséért 70 százalékban a migráció a felelős.

A legtöbb bevándorló Indiából, Kínából, az Egyesült Királyságból, Irakból és Szíriából érkezik, de jelentős kisebbséget alkotnak a Pakisztánból, Vietnamból és Malajziából származó migránsok is.

A bevándorlás fokozódásával a terrorveszély is növekszik Ausztráliában: tavaly novemberben egy szomáliai migráns hajtott bele az autójával egy melbourne-i plázába, majd megkéselt több embert, egyiküket halálosan. A muszlim terrorista a merénylet elkövetése közben Allahot éltette. Nagyjából egy hónappal később pedig egy 18 éves sydney-i férfit ítéltek el, mert terrortámadásra készült. Az Iszlám Államnak hűséget fogadó fiatal 12 évnyi börtönbüntetést kapott.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére