Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Egyre többen tolerálják a jobboldal elleni erõszakot Németországban

Pörge Béla

2019.01.18. 11:30

Egy friss felmérés szerint Németországban sokkal megengedõbbek az emberek a jobboldal elleni erõszakkal szemben, mint a baloldaliak elleni támadásokkal. A bevándorlók körében még egyértelmûbb a kontraszt.

Az Insa közvélemény-kutató intézet felmérése szerint a megkérdezett migránsok 18,5 százaléka tolerálja az erőszakot az AfD képviselői vagy szimpatizánsai ellen, sőt, még a németek hat százaléka is hasonlóan vélekedett. A felmérésben valamivel több mint kétezer embert kérdeztek meg.

Az összes megkérdezett 7,7 százaléka viszonyult megértően az AfD elleni erőszakhoz, míg a baloldali pártok elleni erőszakot csak 4,7 százalék tolerálja – idézi a kutatást a Junge Freiheit.

Még érdekesebb az erőszakhoz való viszony annak tükrében, hogy a válaszadók milyen párt szimpatizánsai. Az SPD-sek tizede szerint rendben van az AfD elleni erőszak, ez kimagasló arány, a zöldpárti szimpatizánsok körében hét, míg a többi párt szavazóinál 6,5 százalék ez az arány. Az FDP és az AfD szimpatizánsai azonban másképp gondolkodnak.

Az FDP szavazói utasítják el leginkább az erőszakot, körükben csak kétszázaléknyian gondolják úgy, hogy rendben van a politikai erőszak.

Különösen érdekes, hogy a baloldaliak által erőszakosnak tartott AfD szavazóinak mindössze három százaléka vélekedett úgy, hogy az erőszak használata megengedhető a baloldali pártok ellen.

A felmérés szerint a korcsoportok alapján a diákok a legerőszakosabbak, 15,8 százalékuk tolerálja a politikai erőszakot.

A felmérés január 11. és január 14. között készült, néhány nappal azután, hogy Frank Magnitzot brutálisan megverték Drezdában. A politikus elleni támadást az Antifa egy csoportja vállalta magára, a rendőrség is politikai támadásként kezelte az ügyet.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére