Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Botka szerint elõny, hogy Szegedre nem mennek beruházások

888.hu

2019.01.26. 15:10

Szeged szocialista polgármestere szerint elõny, hogy a városba nem települt nagy ipari beruházás sem az elmúlt években, mert, mint mondta, a 2008-as válság során sorra mentek tönkre azok a települések, ahol például autóipari vagy híradástechnikai összeszerelõ üzem mûködött. Kijelentését élesen bírálta a helyi ellenzék és úgy tûnik, a témában érintett polgármesterek sem értenek vele egyet.

Évértékelő beszédében tért ki Botka László arra, hogy Szegeden a helyi iparűzési adó mértéke nem sokat változott az elmúlt 10 évben. A szocialista politikus szerint a városba nem kellenek nagy ipari cégek, és azok adóforintjaira sincs szükség.

"Sorban dőltek be a korábban irigyelt, főleg dunántúli városok, települések, ahová odatelepült egy autó-összeszerelő akármi vagy egy telefon-összeszerelő akármi, teremtett 2-3000 munkahelyet, fizetett a kisváros méretéhez képest egy halom iparűzési adót, majd jött a gazdasági válság, elvitték Indiába vagy Kínába, azt ott maradtak hoppon. Tehát ebből a szempontból a szegedi gazdaságnak, az hogy ilyen mértéken kiegyensúlyozott, és nincs egy túlsúlyos szereplője és ágazata, ha úgy tetszik, egy előnynek, egy védelemnek tekintem" – állítja Szeged szocialista polgármestere. 

Magyarországon egyedülállóként talán Szeged polgármestere örvend ennek az eredménynek, hogy nincs gazdasági fellendülés, nincs új adózó. A Fidesz szerint szégyen, hogy a szegedi polgármester arra büszke, hogy az adóbevételeket csak szinten tudja tartani, és nem a város gyarapodása a fontos neki–nyilatkozta az ellenzéki Fidesz szegedi elnöke, Bartók Csaba. 

Ahelyett, hogy azon törekedne a polgármester úr, hogy minél több szereplője legyen, minél több nagyadózója legyen a városnak, ehelyett gyakorlatilag, az ő elmondása szerint az a jó, ha nem csinálunk semmit – tette hozzá Bartók Csaba.  

A Szegednél kisebb Kecskeméten 2008-óta folyamatosan nő az iparűzési adóbevétel, 2018-ban már 9 milliárd forintnál is több folyt be a városkasszába. Kecskemét városvezetése fontosnak tartja a nagy ipari cégek letelepedését. Több magyarországi település is jobban áll, mint Szeged. Győrben például 20 milliárd, Székesfehérváron pedig 14 milliárd forint a helyi adóbevétel.

(Hír TV

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére