Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Míg Karácsony a lehetõ legzöldebb Budapestet ígéri, kerületében sorra vágják ki az egészséges fákat

Zelenka Dóra

2019.03.04. 09:18

A baloldal "környezettudatos" és "zöld" fõpolgármester-jelöltje százszámra hagyja jóvá a Zuglóban található õsfák kivágását.

Rozgonyi Zoltán, a 14. kerület fideszes alpolgármestere a Magyar Nemzetnek elmondta:

Zugló polgármestereként a saját kerületében aránytalan mértékű fakivágások történnek, egyebek mellett 50-70 éves ősfák kidöntését is jóváhagytak az ő hivatali ideje alatt."

Hozzátette: a fák közül sok egészséges volt, kezelhetőek lettek volna.

Az alpolgármester kitért arra is, hogy a kerület lakosai körében a közel háromszorosára duzzadt költségvetésű, több száz millió forintból kivitelezett Pillangó parki rekonstrukció váltotta ki a legnagyobb felháborodást.

Elmondta: Karácsony ötödik éve tartó regnálásának „eredményei” a képviselő-testület ülésein is heves vitákat generálnak. Az elmúlt hónapokban többek között az is elhangzott, hogy a főpolgármester-jelöltként szociális bérlakásprogrammal kampányoló politikus majd 130 ezer lakosú kerületében mindössze negyven önkormányzati lakást újítottak fel az elmúlt négy évben, új, kerületi tulajdonú bérlakás nem épült.

A mostani ciklus alatt önálló társasház-felújítási pályázatot ki sem írtak, sőt a szociális lakásügynökség létrehozásában és az életjáradéki rendszer terén sem történt előrelépés.

Míg Karácsony Gergely a baloldal főpolgármester-jelöltjeként kampányol és fűt-fát összeígér, addig a kerület kénytelen volt eladni 450 millió forintos részvénycsomagját, több száz milliós veszteséget elkönyvelni a fizetős parkolási rendszer miatt és kiárusítani szinte minden önkormányzati telket, helyiséget.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére