Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A csehek sem kérnek a brüsszeli migránskvótából

Sümeghi Lóránt

2019.07.24. 10:55

Csehország továbbra is ellenzi az Európába érkező migránsok elosztásának bármiféle mechanizmusát – jelentette ki Jan Hamácek cseh belügyminiszter a hétfői párizsi migránskonferencián elhangzottakra reagálva.

„Újra megjelent egy elosztási mechanizmus, de mi határozottan ellene vagyunk” – mondta a miniszter a Hospodárské Noviny című cseh gazdasági és politikai napilapban szerdán megjelent interjúban.

Hiába akarják ránk erõltetni a migránskvótát, benyújtottuk az ellenkérelmünket

Völner Pál határozottan kijelentette, továbbra sem kérünk az ideiglenes kvótákból, majd hozzátette: az Európai Bizottság azért fordult januárban a luxemburgi székhelyű bírósághoz, mert Magyarország, Lengyelország és Csehország nem teljesítette a migránsok befogadására vonatkozó határozatot. Egy életre börtönbe zárják a migránst, aki megerőszakolt és meggyilkolt egy fiatal német lányt Mint ismert, 2016 november elején egyedül a [...]

A kvóta, ami a liberálisok szerint nem is létezik

Emmanuel Macron francia elnök a hétfői párizsi informális miniszteri találkozót követően úgy nyilatkozott, hogy tizennégy ország támogatja a Földközi-tengeren kimentett menedékkérők uniós tagállamok közötti francia-német elosztási mechanizmusát. Csehország nem tartozik ebbe a csoportba – szögezte le a miniszter az interjúban.

Szerintem nem megoldás behozni az Európai Unióba a migránsokat, s csak azután foglalkozni azzal, mi is legyen velük. Amennyiben meg kell oldanunk ezt a helyzetet, akkor azt az Európai Unió területén kívül kell megtennünk

– szögezte le Hamácek, aki nem vett részt a párizsi tanácskozáson, mert Csehország nagyköveti szinten képviseltette magát.

A cseh belügyminiszter úgy véli: központokat kellene kialakítani valamelyik észak-afrikai ország kikötőiben, ahol a migránsok uniós vízumot igényelhetnének. „Ha az emberek menedéket akarnak kérni, akkor azt az Európai Unió országain kívül kellene megtenniük” – vélekedett Jan Hamácek. Csehország és a három másik visegrádi ország (Lengyelország, Magyarország, Szlovákia) a migránsok átvételét a leghatározottabban elutasító uniós tagállamok közé tartoznak – mutatott rá a tekintélyes cseh napilap.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére