Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Drónokkal követik majd el a jövő terrortámadásait?

Bokor Gábor

2019.08.03. 19:30

Amikor a technológiai fejlődés és a terrorizmus találkozik egymással.

Az elmúlt években egyre szélesebb körben terjedtek el a hobbiból használt drónok, melyekkel amúgy nagyon menő felvételeket lehet csinálni a magasból, azonban a szakemberek szerint ezek a repülő eszközök komoly kockázatot jelentenek, hiszen nem kizárt, hogy az elkövetkező időkben a terroristák majd ezeket a könnyen és nem is sok pénzért beszerezhető drónokat fogják majd igénybe venni, ha terrortámadásokat akarnak majd végrehajtani. Az erről szóló figyelmeztetést szombaton hozta nyilvánosságra az Európai Bizottság, a Welt am Sonntag pedig közölt egy interjút Julian King uniós biztossal, aki szerint a drónok egyre erősebbek, egyre többet tudnak, ami nem kis veszélyt jelent.

Elengedhetetlen, hogy a hatóságok fokozottan figyeljék a drónok generálta veszélyt napjainkban és a jövőben egyaránt

– fogalmazott.

Julian King | Fotó: AFP

A német lap ismertette a francia terrorelhárító központ, az UCLAT decemberi titkos jelentését, mely szerint nem kizárt, hogy a jelöletlen drónok biológiai komponenst ejtenek majd egy francia labdarúgó stadionba. Julian King szerint az Európai Bizottság támogatja az uniós tagországok azon erőfeszítéseit, hogy létrehozzanak közös csatornákat, melyen megoszthatják az információikat, ezzel csökkentve a drónok jelentette kockázatot.

Harci drónokat a hatvanas évek óta használnak világszerte, azonban kulcsszerepet először 1991-ben, az öbölháborúban kaptak. Míg jelenleg az Egyesült Államok és Izrael uralja a harci drónok piacát, addig a civil szektornak szánt eszközökben Kína a világelső. Legutóbb a jemeni polgárháborúban vetettek be drónokat, akkor a húti lázadók támadtak vele szaúdi légvédelmi pontokat. Titkosszolgálati információk szerint a terrorszervezetek közül a libanoni Hezbollahnak van a legkifinomultabb és legnagyobb drónarzenálja.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére