Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A mohácsi szoci nem lépett vissza, éreztették is a szavazók, mit gondolnak róla

Forisek Ádám

2019.10.14. 08:38

Csorbai Ferenc, az MSZP mohácsi polgármesterjelöltje úgy nyert, hogy kétszer annyian szavaztak érvénytelenül, mint ahányan őt támogatták.

Csorbai Ferenc volt az, aki az önkormányzati választási kampányban nem volt hajlandó visszalépni, miután a várost húsz éve a Fidesz-KDNP színeiben irányító Szekó József szeptember végén elhunyt. A sportszerűség azt kívánta volna, hogy Csorbai (Szekó egyetlen kihívójaként) visszalépjen, ám hiába várta ezt el tőle szinte minden józan gondolkodású ember, nem tette meg.

Így hát az érvényes szabály szerint, ha akár egyetlenegy érvényes szavazatot is kap, ő lesz a polgármester. Azt mondjuk érdemes kiemelni, hogy Csorbai úgy lett polgármester, hogy sokkal több volt az érvénytelen szavazat, mint amennyi őt támogatta. Összesen 4076-an szavaztak érvénytelenül, míg az MSZP-s politikusra 1867-en voksoltak. Csorbai az összes mohácsi választópolgár szavazatainak 12 százalékát szerezte meg.

Az MSZP-s politikus bár korábban azt mondta, „ha kevés szavazatot kap”, nem fogadja el a tisztséget, arról azonban nem mondott semmit, mi számít neki kevés szavazatnak.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére