Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Most ezt nevezzük rangadónak?

Pörge Béla

2019.11.02. 08:58

Amikor a bajnokság egyharmadánál két dobogós csapat találkozik egymással, az elvileg rangadó.

Folytatódik az NB I., jön a 11. forduló, azaz szombat estére lemegy az idei kiírás egyharmada, este elmondhatjuk, hogy egyszer már mindenki találkozott mindenkivel.

Ezúttal szombaton kerül megrendezésre az összes meccs, egy 14:30-kor kezdődik, a többi 17:00-kor.

Fél háromkor fogadja a Felcsút a Honvédot. Ez egy különleges találkozónak számít, hiszen a felcsúti együttes Puskás Akadémia FC néven szerepel az NB I-ben (stadionja pedig Pancho Aréna, Puskás spanyol beceneve után), miközben Puskás Ferenc a Honvéd (és a Real Madrid valamint a magyar válogatott) legendája volt, ráadásul Kispesten nőtt fel, igazi helyi kötődésű játékos volt. Bizonyára számíthatunk majd a „Legendát nem lehet venni!” rigmusra és társaira, hiszen a kispesti szurkolók nem igazán szívlelik, hogy legnagyobb legendájuk nevét egy másik klub viseli. Ettől még a meccset rangadónak vagy derbinek nevezni (volt már erre példa) erős túlzás lenne, hiszen egy 110 éves klub látogat egy nemrég alapított falusi csapathoz. A tabellán viszont a Felcsút áll jobban, papíron esélyesebb is a győzelemre.

Az ötkor kezdődő mérkőzések között találunk egy olyat, ami a tabella alapján rangadó: Ferencváros–Mezőkövesd. Bár a két csapatnak tényleg azonos a pontszáma és dobogós is mindkettő, elég nehéz nevetés nélkül rangadónak nevezni ezt, hiszen a Mezőkövesd 40 éves múltjából harmincat a harmadosztályban vagy annál lejjebb töltött, az NB I-be pedig 2013-ban jutott fel először. A matyóföldiek mostani kerete viszont tényleg erős, nagy kérdés, hogy a Fradin kijön-e a fáradtság. Ha nem, akkor ez sima hazai lesz.

Kaposvárra látogat az Újpest, a sereghajtó otthonában égetően fontos lenne mindhárom pont begyűjtése a lilák számára, különben nagyon lecsúszhatnak a tabellán. A kupában a hét közben mindkét klub (ahogy az összes többi NB I-es csapat is) továbbjutott, de a Kaposvár megszenvedett a Tiszakécske ellen, míg az Újpest csak a második félidőben döntötte el a meccset Ajkán.

A másik újonc, a Zalaegerszeg a MOL Fehérvárt fogadja. A Vidinek fontos lenne a győzelem, miután rangadót bukott a csapat a Fradi ellen, előtte pedig Mezőkövesden nem tudott nyerni. Esélyesebbek a fehérváriak, de nem lesz könnyű meccs.

A Diósgyőr a Kisvárdát fogadja a két keleti együttes találkozóján, a hazaiaknak nagyon kell a három pont, hogy ne csússzanak kieső helyre, míg a Kisvárda egy pontszerzéssel továbbra is biztonságos távolságban maradna a kieséstől.

Lesz még egy Debrecen–Paks mérkőzés is, ami első hallásra sima hazai, de a tabellán jelenleg csak két ponttal áll jobban a hajdúsági csapat.

Az M4 élőben közvetíti a Felcsút–Honvéd és a Ferencváros–Mezőkövesd találkozókat.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére