Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Donáth Anna is beállt a sorba: szlovák pártnak kampányolt a magyarok ellenében

888.hu

2019.11.08. 16:33

Szlovákiában létezik pártja a helyi magyarságnak. A momentumos Donáth Anna mégsem tartotta jó ötletnek, hogy nekik kampányoljon.

Kezd egyfajta trend kirajzolódni a Momentumban: ahol csak tudnak, kampányolnak a környező országokban, de érdekes módon sosem a magyar pártok érdekében.

Erre többek között Gubík László is felhívta a figyelmet, a felvidéki Magyar Közösség Pártja ifjúsági szervezete, a Via Nova Ifjúsági Csoport elnöke közösségi oldalán számolt be Donáth Anna performanszáról, amelyet a Progresszív Szlovákia komáromi programbemutatóján produkált. A párt egy erősen Brüsszel-párti, liberális politikai formáció, és ugyanannak a bevándorláspárti pártcsaládnak a tagja az Európai Parlamentben, mint a Momentum.

Hogy miért nem mondjuk a felvidéki magyarságot képviselő pártoknak kampányolt Donáth Anna, rejtély. Igaz, Fekete-Győr András szintén nem tudott épkézláb magyarázatot adni arra, hogy Romániában a helyi magyarság ügyeit egyengető pártok helyett miért románul kampányolt román jelöltnek.

Mindenesetre elgondolkodtató, hogy a Momentum Magyarország iránti aggódása mennyire számít őszintének, amikor az országhatáron túllépve már egyáltalán nem érdekli őket a magyarság sorsa.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére