Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Valamiért nem szívesen beszél az MSZP arról, kiknek adományoz a szolidaritási alapjukból

888.hu

2019.12.15. 13:18

Úgy tűnik, még jótékonykodni sem tudnak rendesen a szocialisták.

A Híradó emlékeztet arra, hogy az MSZP tavaly júliusban vállalta, hogy a parlamenti képviselők megemelt fizetéséből származó plusz pénzt egy szolidaritási alapban gyűjtik. Állításuk szerint az akció kezdete óta 33 millió forintot költöttek jótékonykodásra, a parlament honlapján szereplő adatok alapján viszont a képviselőknek erre a célra 86 millió forintot kellett volna utalniuk.

Arról szinte nem is érkezett hír, hogy a szocialisták kiknek és milyen célra adományozott. Az MSZP-től ezért december elején levélben kérdezte meg az M1 Híradója, hogy képviselőik betartották-e ígéretüket és a bérnövekedésből származó jövedelemtöbbletet valóban jótékony célra fordították-e.

A párttól azt a választ kapták, eddig 33 millió forintot költöttek karitatív akciókra, ám arra, hogy a pénz pontosan milyen úton jutott el a rászorulókhoz, nem érkezett válasz, hiába küldték el a pártnak az erre vonatkozó kérdéseiket háromszor is. A 33 millió forintos narratívát aztán Tóth Bertalan, a párt elnöke is megismételte egy sajtótájékoztatón.

Csakhogy a parlament honlapján elérhető adatok szerint a képviselőknek az elmúlt másfél évben kétszer is emelkedett a fizetésük, a frakcióvezetőknek 683 ezer, a frakcióvezetőhelyetteseknek 685 ezer, az országgyűlési képviselőknek pedig 241 ezer forinttal.

Ez alapján a szocialisták vállalása óta eltelt tizenhat teljes hónapban az MSZP frakció tizenöt képviselőjének összesen több mint 86 millió forintot kellett volna utalnia a párt szolidaritási alapjába. Ez azt jelenti, hogy ha az MSZP-s képviselők többletjövedelmüket valóban ide utalták, akkor 53 millió forinttal több pénzt fordíthattak volna jótékonykodásra, mint az általuk hangoztatott 33 millió forint.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére