Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A brit Konzervatív Párt győzelmét nem csak a Brexit támogatása eredményezte

888.hu

2019.12.21. 20:00

A nagy-britanniai előrehozott választásokon a Konzervatív Párt szerezte meg a parlamenti többséget, és a kormány már meg is kezdte a Brexit törvénybe iktatását. Iain Lindsay, Nagy-Britannia magyarországi nagykövete elmondta, a párt a magabiztos győzelmet annak is köszönheti, hogy a Brexit mellett a kampányban prioritásként beszélt a nemzeti egészségügyi szolgálatról is.

A nagy-britanniai előrehozott választásokon megszerzett magabiztos konzervatív párti győzelem után megszűnt a patthelyzet és felgyorsultak az események, megalakult a parlament, a kormány megkezdte a Brexit-törvény beiktatási folyamatát. Iain Lindsay, Nagy-Britannia magyarországi nagykövete a Kossuth Rádió Európai Idő című műsorában felhívta a figyelmet arra, hogy Boris Johnson miniszterelnök üzenete a kampányidőszak alatt a Brexit végleges lezárása volt. A nagykövet hozzátette, a Konzervatív Párt sok korábbi munkáspárti helyett szerzett meg Közép- és Észak-Angliában. Kiemelte, ebben a térségben a szavazók a 2016-os népszavazáson is túlnyomóan a kilépés mellett voksoltak. Iain Lindsay szerint ez azt sugallja, hogy a kampányüzenet meghallgatásra talált.

Boris Johnson a győzelmi beszédében, valamint észak-angliai látogatása során elmondta: megértette, hogy sok korábbi munkáspárti választó döntött úgy, hogy a Konzervatív Pártra szavaz. A miniszterelnök arról is beszélt, hogy a belé fektetett bizalmat szeretné visszafizetni az elkövetkezendő hónapokban, években.

A nagykövet úgy gondolja, a Konzervatív Párt győzelméhez hozzájárult az is, hogy Boris Johnson a kampányban prioritásként beszélt a nemzeti egészségügyi szolgálatról is, arról, hogy törvénybe akarja foglalni az egészségügyi ellátórendszer magasabb állami támogatását. Emellett beszélt az oktatás fontosságáról, a biztonságról és az ország lehetőségeiről is.

A cikk az Euranet Plus szervezettel, az Európai Unióról szóló hírek legfontosabb rádiós hálózatával együttműködésben készült. Értsük meg jobban Európát!

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére