Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A balliberális gondolkodásmód 2019-es összefoglalója

Olvasói vélemény | szerző: King Kong

2020.01.03. 14:30

Az utóbbi években egyre ritkábban került sor arra, hogy a balliberális szavazótábort erősítő rokonokkal vagy ismerősökkel valamilyen politikai jellegű vitát folytassak. Az ünnepek alatt sajnos ezek elkerülhetetlenek, ám az idei tapasztalat szerint semmit sem változott a helyzet.

Az egyszerűbb, kevésbé iskolázottabb baloldali emberrel nemigen lehet miről beszélgetni. Ő az a típus, akiről messziről látszik, hogy hová tartozik, ha akarná sem tudná titkolni. Általában valamilyen valóságshow, Forma-1 vagy tehetségkutató tartozik az érdeklődési körébe. Itt nincsenek érvek, nincsenek ok-okozati összefüggések, nincsenek tények, nincsenek adatok, nincs semmi, pusztán kijelentések vannak, azokból is az unalomig ismételtek. Több pénzt kéne az oktatásegészségügyre költeni a stadion helyett, és Mészáros Lőrinc különben is. Ilyenkor nincs is értelme visszakérdezni, hogy ha holnap megduplázzák minden orvos és tanár fizetését, akkor holnaptól miért lesz jobb az oktatásegészségügy. Ha az ember visszakérdez mégis, akkor az a válasz, hogy nem tudja, de biztos jobb lenne.

Aztán van a liberális „értelmiségi”. Az egyszerűbb balliberális szavazóval ellentétben ő próbál függetlennek és logikusnak látszani. Ezt a szerepet sikerül is eljátszania a második-harmadik mondatig, aztán kiesik a szerepéből. Az ő érdeklődési köre az Index és 444 elsősorban, ez erősen meg is látszik persze. Ő már próbál számokkal és némi matekkal is érvelni néha. Habár olyan módon teszi, hogy minden adat és statisztika, ami őt igazolja, az megbízható és hiteles, akkor is, ha a szomszédjától hallotta, és minden, ami ellentétes az állításával, az hazugság, hamisítvány, talán maga Orbán Viktor kérésére csinálták. Ami a legfélelmetesebb, hogy ezt tényleg el is hiszi.

A liberális „értelmiségi” egyik alfaja a külföldről hazajáró és mindent fikázó típus. Egyik ismertetőjele, hogy sok-sok személyes történetet mesél el a hazai oktatásegészségügy borzalmas állapotáról (amikor még itt élt), amit természetesen szeret kontrasztba helyezni a külföldi jó tapasztalataival. Ám sosem tud magyarázatot adni rá, hogy ha kint ennyire jól keres és ennyire jó az oktatásegészségügy, akkor miért minden alkalommal a hazai oktatásegészségügyben gyógyíttatja magát, ha mégis baja van. Vagy miért haza jár fogorvoshoz?

Tőle szintén megtudhatjuk, hogy minden hazai makrogazdasági adat, amit a KSH közöl (és az országra nézve pozitív), az hamis, mert ő ezt tudja, hiszen világot látott ember és sok külföldi barátja, kollégája van. Meg különben is, itt minden csak rossz irányba mehet.

Természetesen mint progresszív, modern és felvilágosult embert őt is roppantul foglalkoztatja a klímavédelem. Ő a szén-dioxid nagy ellensége és a napelem nagy barátja, de azért havonta 4-5 tank benzint elkocsikázik a „környezetbarát” autójában.

Amikor az elején azt mondtam, hogy a helyzet változatlan, ez nem volt teljesen igaz. Olyan idiótákkal már nem lehet találkozni, akik szerint a migráció vagy nem is létezik vagy jó dolog. Ám továbbra sem képesek azt a matematikai összefüggést megérteni, hogy ha a termékenységi ráta nem éri el legalább a kettőt, akkor biztosan fogy a népesség. Továbbra is hisznek a világbékében, és hogy nem kell magyar hadsereg, mert a NATO úgyis megvéd mindenkitől, főleg a gonosz Putyintól.

Összefoglalva az „érvrendszerük” a szokás, az évek alatt berögzült tengernyi marhaság, amit bármelyik balliberális portálon 10 éve olvashat az, akinek van hozzá gyomra és hiányzik a józan esze, ha el is hiszi. Talán egy kicsit csökkent a vehemencia és a szájak habzása.

Ezt a cikket egy olvasónk írta. Amennyiben Te is kedvet kaptál, várjuk írásodat a [email protected] címre.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére