Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Forgalomelterelés az M1-en: ember és állat életét egyaránt megmentheti a ma reggeli akció

Horváth K. József

2020.01.19. 08:27

Csodálatos hírre ébredtem ma reggel: egy szarvas életének megmentésére fognak össze az emberek.

A vad életének megmentésére szóló kísérlet persze egyenlő lehet akár az emberi élet megmentésével is, a szarvast ugyanis az M1 autópálya mellett látták fölbukkanni, méghozzá a forgalmas utat szegélyező vadvédő hálón belül. Tehát a baj előszele lengedez a 43-as és 55-ös kilométer kilométerszelvénye között.

Ezért e szakasz mindkét irányú forgalmát átterelik vasárnap reggel 8 és 10 óra között az 1-es számú főútra a Magyar Közút Nonprofit Zrt. szakemberei. Az illetékes vadásztársaságok, a rendőrség és a közút szakemberei mintegy 50 ezer négyzetméteres területet zárnak körbe, ahonnan megpróbálják kihajtani az állatot a pályán kívüli területre.

Nem lelőni akarják tehát, nem elvenni az életét, hanem a számára is a holnapot jelentő területre akarják terelni, hogy a közlekedőkkel együtt ő is biztonságban legyen.

A KRESZ szerte az országban figyelmeztet bennünket vadveszélyre az utak melletti táblákon, ennek ellenére szerencsétlen helyzetek mindig adódhatnak. Én egyelőre – lekopogom – több tízéves vezetési múlttal a hátam mögött szerencsére megúsztam a drámát.

De az autópálya az más. Ott nagy a sebesség, az autó és a vad találkozása szinte biztosan tragédiához vezetne.

Szurkoljunk együtt, hogy a szakemberek ma reggeli közös akciója sikerrel zárul és a talán királyi agancskoronát viselő, gyönyörű testű szarvas méltósággal lépdelhet át biztonságos élőhelyére, tovább végezve a biológiai diverzitás természeti törvénye által rászabott feladatokat.

Megelőzve a balesetet, hiszen nyilvánvalóan mindenkit hazavárnak.

Frissítés

Az M1 Híradó időközben beszámolt róla: az akció sikerült, a szarvast természetes élőhelyére terelték. :)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére