Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Már a budapestiek 70 százaléka szerint is meg kéne valósítani a Liget Projektet

Békési Marcell

2020.02.14. 15:17

Már a harmadik felmérés erősíti meg ezt az eredményt. A teljes lakosság körében egyébként 80 százalék támogatná a projektet mindenestül, tokkal-vonóval, de csak az épületek felhúzását például már 86 százalék pártolja. A másik oldalról tekintve, a válaszadók 77 százaléka szerint sokat veszítene az ország a terv elkaszálásával. Ez még talán függetlenobjektív mércével is kétharmadnak számít.
Magyarország lakosságának 80 százaléka támogatja a Liget Budapest Projekt teljes körű megvalósítását a Városliget megújítására vonatkozó konkrét tervek ismeretében

– derült ki a Városliget Zrt. megbízásából az Inspira Research Group által készített felmérésből, amelynek eredményeit pénteken ismertették.

A válaszadók túlnyomó többsége szerint a projekt teljes programját végre kell hajtani, mert az jelentősen javítaná Magyarország hírnevét és a projekt befejezésének megakadályozásával nemcsak Budapest, hanem az egész ország veszítene.

A megkérdezettek négyötöde egyetért azzal, hogy a Városligetben épüljön fel az Új Nemzeti Galéria, a Magyar Innováció Háza és a Városligeti Színház is – derült ki az országos kutatásból.

Ez a felmérés a harmadik olyan közvélemény-kutatás volt, amely szerint – a konkrét tervek ismeretében – a megkérdezettek döntő többsége támogatja a Liget Budapest Projekt megvalósulását

nyilatkozta Baán László, a projekt miniszteri biztosa.

2016-ban az Ipsos, az elmúlt év végén pedig szintén az Inspira Research kérdezte meg a budapestieket a projektről.

Az előbbi szerint 2016-ban a fővárosiak kétharmada, az utóbbi szerint pedig

tavaly decemberben már több mint 70 százaléka támogatta a Városliget átfogó és komplex megújítását, azaz a Liget Budapest Projektet.

Petíció a Liget Budapest projekt megmentéséért!

Már 45.000-en írták alá azt a Nagykanizsáról indult petíciót, amely arra kéri a Kormányt, hogy tegyen meg mindent a Liget Budapest projekt megmentéséért. A Szabó László nagykanizsai nyugdíjas által indított akció szövege szerint a főváros új vezetése meg akarja akadályozni az utóbbi száz év legnagyobb kulturális fejlesztését.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére