Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Petíció a Liget Budapest projekt megmentéséért!

888.hu

2020.01.30. 06:58

Már 45.000-en írták alá azt a Nagykanizsáról indult petíciót, amely arra kéri a Kormányt, hogy tegyen meg mindent a Liget Budapest projekt megmentéséért. A Szabó László nagykanizsai nyugdíjas által indított akció szövege szerint a főváros új vezetése meg akarja akadályozni az utóbbi száz év legnagyobb kulturális fejlesztését.

A petíció szerint azonban „Budapest nem csak a budapestieké, Budapest az egész országé, így ez mindenki javára és hasznára válik, mert Budapest a Nemzet Fővárosa”. Legyen a Liget Projekt büszkesége a Nemzet fővárosának! – zárul az aláírásgyűjtés, amelyhez lehet csatlakozni: https://www.peticiok.com/felhivas_a_liget_budapest_projekt_megmenteseert

 

Szabó László azt mondta: azért érezte fontosnak, hogy elindítsa a petíciót, mert úgy érzi, a főváros döntésének következtében egy történelmi lehetőséget szalaszt el az ország. Egy olyan lehetőség kapujában állunk, amely megvalósulása esetén az utánunk jövő nemzedékek büszkeséggel gondolnának a mai Magyarország polgárainak teljesítményére, távlatos gondolkodására és felelősségére.

 

Eddig 11 ország, több mint 500 településéről írtak alá a petíciót, Budapesttől Szirmabesenyőig, New Yorktól Székelyudvarhelyig, Milánótól Göteborgig, Dunaszerdahelytől Londonig, Szabadkától Dublinig, Sydneytől Calgaryig fogtak össze a Liget projekt megmentéséért.

 

A projekt ma Európa legnagyobb, rangos nemzetközi díjakkal is elismert kulturális tartalmú városfejlesztési vállalkozása. Ez a beruházás Budapest millenniumi idők óta példátlan kulturális intézményfejlesztését valósítja meg, az ország történetének legnagyobb léptékű park- és tájépítészeti munkájával egyetemben, melynek köszönhetően a park zöldje is jelentősen bővül mennyiségében és minőségében. A projekt legnagyobb és legfontosabb eleme, a Petőfi Csarnok helyén felépülő Új Nemzeti Galéria megvalósítása.

 

Támogassa Ön is a petíció célját!

Több zöldet és több kultúrát a Városligetbe!

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére