Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Horrorcsoport: így értékeltek a kapitányok

888.hu

2020.03.04. 09:32

Tegnap kisorsolták a Nemzetek Ligája csoportjait. A mieink a B osztály 3. csoportjába kerültek: Oroszországgal, Törökországgal és Szerbiával meccselünk majd a továbbjutásért.

A Nemzeti Sport szemlézte a kapitányok esélylatolgatásait.

Marco Rossi, a magyarok kapitánya így értékelt: Ami a sorsolást illeti, nem tudok nehezebb ellenfeleket elképzelni azoknál, akiket most kihúztak mellénk. Ha csak azt nézzük, hogy a harmadik kalapból az Eb-résztvevő Törökországot kaptuk, ez önmagában sokat elmond a csoport erősségéről. Három riválisunk, a szerb, a török és az orosz válogatott számít a csoport favoritjának, de mindent megteszünk azért, hogy a B ligában is megálljuk a helyünket, felnőjünk az ellenfelekhez, ezért pozitívan állok az őszi mérkőzésekhez, és várom az összecsapásokat.”

Senol Günest török szövetségi kapitány szerint a csapat célja nem más, mint megnyerni a csoportot: „Fontos mérkőzések várnak ránk, jöjjön bármelyik válogatott velünk szembe, szép őszt szeretnénk produkálni. Mindhárom csapat jó együttes. Oroszország például házigazda volt a legutóbbi vébén, a szerbek és a magyarok dicső múlttal rendelkeznek. Hasznos mérkőzések lesznek ezek, tapasztalni, fejlődni, s – nem utolsósorban – győzni szeretnénk”.

Sztanyiszlav Csercseszov orosz szövetségi kapitány még biztosan nem az NL-ellenfeleken töpreng, hanem a nyári Európa-bajnokságon, amelyen Dánia, Belgium és Finnország lesz a csoportellenfele. A kapitány a vele készült interjúban azt mondta, „a törököket jól ismerjük az előző NL-kiírásból, a magyarokra emlékszünk a 2017-es összecsapásról. Igaz, azóta változott a magyar csapat játéka. A szerbekkel az Eb előtt játszunk felkészülési mérkőzést, majd ott megismerjük őket.”

Ljubisa Tumbakovics szerb kapitány szerint is nagyon nehéz csoportba kerültek: „Nagyon nehéz csoportba kerültünk, amelyben a három ellenfelünk közül kettő – Oroszország és Törökország – már kiharcolta a részvételt az Európa-bajnokságon, a harmadik, Magyarország, amely évről évre egyre jobban játszik. Mi most elsősorban a Norvégia elleni, mintegy húsz nap múlva sorra kerülő mérkőzésre készülünk, s majd utána foglalkozunk a Nemzetek Ligájával”.

A küzdelmek ősszel rajtolnak, két és fél hónap alatt lemegy minden, a törökökkel kezdünk idegenben, majd november közepén a Puskásban velük zárjuk majd a csoportküzdelmeket.

 

NEMZETEK LIGÁJA
B LIGA

3-AS CSOPORT

MAGYARORSZÁG
Törökország
Szerbia
Oroszország

A magyar válogatott mérkőzései
Szeptember 3., 20.45:
Törökország–Magyarország
Szeptember 6., 18.00: Magyarország–Oroszország
Október 9., 20.45: Szerbia–Magyarország
Október 12., 20.45: Oroszország–Magyarország
November 14., 20.45: Magyarország–Szerbia
November 17., 20.45: Magyarország–Törökország

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére