Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Sorra mondják le a vidéki városok a március 15-ei rendezvényeket

Filipp Dávid

2020.03.09. 20:20

Semmit sem bíznak a véletlenre.

Nem csak Budapesten maradnak el a március 15-re tervezett ünnepi programok az új koronavírus miatt. A vidéki nagyvárosok is sorra mondják le a nemzeti ünnepre tervezett programjaikat.

A koronavírus terjedésének megelőzése érdekében Debrecenben nem tartják meg március 14-én a hagyományos fáklyás felvonulást az egyetem központi épületétől a belvárosi Déri térig tartó útvonalon, március 15-én pedig elmaradnak a Petőfi-szoborhoz, illetve a Kossuth-szoborhoz meghirdetett ünnepségek is. Ugyanakkor a Református Nagytemplom mellett – a katonazenekar közreműködése nélkül – felvonják az országzászlót, és a város vezetői elhelyezik a koszorújukat a Kossuth-szobornál.

Zalaegerszegen szintén megfogadták az operatív törzs szakmai iránymutatásait. Itt a város vezetése és képviselő-testülete néma főhajtással és koszorúzással fogja leróni tiszteletét 1848-49 hőseinek emléke előtt.

A szegedi önkormányzat közleményben jelentette be, hogy lemondja a helyi március 15-i ünnepséget és minden nyilvános rendezvényt.

Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere a Facebook-oldalán jelentette be, hogy az önkormányzat elfogadja az operatív törzs szakmai ajánlását és lemondja a helyi március 15-i városi ünnepséget. Hozzátette, hogy a város közösségének nevében, ugyan néma koszorúzással, de le fogja róni tiszteletét 1848 márciusának hősei emléke előtt.

Kaposváron szintén úgy döntöttek, hogy az ünnepség megtartása kockázatot jelenteni. Szita Károly polgármester szerint az önkormányzat ugyanakkor mindent megtesz annak érdekében, hogy az 1848-49-es forradalom és szabadságharc hőseinek emléke méltó módon megidézhető legyen. Kaposvár fő útvonalait idén is zászlók díszítik a nemzeti ünnep napjaiban, a középületeken is ott lesznek a nemzeti lobogók, és a Kossuth téri zászlófelvonást is megtartják.

Veszprémben sem tartják meg a hagyományos emlékező tömegrendezvényeket. Ez elmaradó programok ellenére a veszprémiek nevében koszorút helyez el az 1848-49-es forradalom és szabadságharc hőseinek emlékművénél Porga Gyula polgármester és a Pro Urbe és a Szabad Sajtó-díjakat pedig a korábbinál szűkebb körben adják át.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére