Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Dán napilap: Orbán Viktor diktátor? Marhaság!

HKJ

2020.04.05. 15:22

A héten a Dán Konzervatív Néppárt elnöke, Soren Pape Poulsen arra kérte Donald Tuskot, az Európai Tanács elnökét, hogy zárják ki a Fideszt az EPP-ből. A luxemburgi külügyminiszter, Jean Asselborn Die Weltnek adott nyilatkozatában pedig kifejti, szerinte politikai karanténba kellene helyezni Magyarországot. Többek közt ezekre az agyament vádakra reagált Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár az egyik legnagyobb példányszámban megjelenő, konzervatív dán napilap, a Berlingske újságírójának kérdéseire. A cikk címe: „Orbán Viktor diktátornak való kikiáltása azon marhaságok sorába tartozik, amelyek hazug rágalmakat terjesztenek Magyarországról”.

Facebook-posztjában ebből idézett:

Kifejtette: „Meglátásunk szerint annak a 13 aláíró pártnak – akik a Fidesz kizárását kérték a Néppártból – a kereszténydemokrata értékekhez való viszonyulása kérdőjelezhető meg, mintsem a Fidesz néppárti létjogosultsága, hiszen ők váltak zöldekké, liberálisokká.”

Aláhúzta továbbá: „A nemzetközi kritikákat nem tartjuk jogosnak, ugyanis, akik kritizálnak minket, alapjaiban értelmezik félre magát a törvényt. Amúgy meg ugyanúgy járunk el, mint a többi európai tagállam, lásd a szlovén, az osztrák vagy az olasz intézkedéseket.

Utalt rá, „a hétfőn elfogadott jogszabály minden tekintetben összhangban áll az Alaptörvényben foglaltakkal, azaz semmilyen módon nem korlátozza a parlament befolyását és működését”.

Végezetül leszögezte: „A törvény határozatlan időre történő megszavazása kapcsán pedig elmondtam: jelenleg senki sem ismeri a járvány lefolyásának időtartamát, valamint az egészségügyi válság pontos következményeit, ezáltal nem is lehet előre a rendkívüli állapot befejeztét, illetve a jogkör fenntartását konkrétan meghatározni.”

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére