Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

10 ezer embert rúgna ki a Lufthansa

888.hu

2020.05.05. 18:42

A német légitársasági csoport 100 géppel csökkenti flottáját és 10 ezer ember elbocsátásra készül.

Csak ősszel indulhat újra a Lufthansa Group, 100 géppel és 10 ezer emberrel karcsúbban. Erről beszélt Carsten Spohr vezérigazgató a Lufthansa Group online éves közgyűlésén kedden. A közgyűlés elfogadta a 2019-es pénzügyi beszámolót, és megszavazta, hogy a cég nem fizet osztalékot az eredmény után.

A vezérigazgató hangsúlyozta: most naponta alig 3 ezer embert szállítanak a csoport légitársaságai, de optimisták, annak ellenére, hogy pontosan nem tudni, mi lesz Európa egyik legnagyobb légitársaságával a járvány után.
Az is kérdéses, hogy a cégnek sikerül-e elkerülnie a csődöt a kormányok segítségével.

A Lufthansának gyakorlatilag nincs bevétele, kiadásai viszont megmaradtak

– fogalmazott Carsten Spohr, emlékeztetve, hogy a készpénzállomány gyors fogyásának megakadályozására a dolgozók 90 százalékát kényszerszabadságra küldték.

Az újraindulási fázis azon is múlik Carsten Spohr szerint, hogy az államok milyen ütemben oldják fel az utazási korlátozásokat. A mostani információk alapján a cég úgy számol, hogy legkorábban ősszel tudnak újraindulni a járatok, de az ezt követő felívelés nagyon lassú folyamat lesz, 2023-ra érhetnek el egyensúlyi állapotot, amely – mint Carsten Spohr fogalmazott – az új normális lesz.

A vezérigazgató úgy látja, hogy a mostaninál jóval kisebb üzemméretre kell átállnia a cégnek, tovább kell csökkenteni az üzemelési költségeket. Ezért kell a Lufthansának száz repülőgéppel csökkentenie az aktív flotta méretét, ami 10 ezer ember elbocsátását vonná maga után, hacsak nem találnak olyan megoldást, amellyel mind a 135 ezer munkavállalójukat tovább tudják foglalkoztatni.

A közgyűlésen a delegáltak elfogadták a Lufthansa Group pénzügyi jelentését, amely szerint a társaság 2 milliárd euró üzemi és 1,2 milliárd euró adózott nyereséget ért el. Előbbi 29 százalékkal, utóbbi 44 százalékkal marad el az egy évvel korábbitól.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére