Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Karácsony-tempó: kiközösítették a nem „jótékonykodó” dolgozókat

888.hu

2020.06.15. 09:25

A Karácsony Gergely főpolgármestersége alatt a fürdőcég élére kinevezett új vezetés elvárta, hogy a kormány által biztosított kedvezményt a dolgozók jótékony célra ajánlják fel. Aki ennek nem tett eleget, azt kiközösítették.

Egy kormányrendelet teremtette meg az anyagi lehetőséget a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. (BGYH) jótékonysági akciójára. Így ötszáz iskolás ingyen látogathat négy strandfürdőt a nyáron.

Az ingyenes gyermeknyaraltatás pótcselekvés lehet, amellyel a fővárosi önkormányzat tulajdonában álló vállalat a zavaros belső ügyeket palástolná.

Például azt, hogy egy élettársi viszonyban élő vezetőpáros tartja kézben a vállalat beszerzését és könyvelését, írja a Magyar Nemzet.

A budapesti gyermekek ingyenes táborozására felajánlott összeget a cég dolgozóinak jutalmából és prémiumából különítették el. A vállalat belső ügyeire rálátó forrás szerint az összeg pontosan megegyezik a járványhelyzet miatt a kormány által elengedett járulékok mértékével.

Mint ismert, a kabinet lehetővé tette, hogy a különös veszteséget elszenvedő ágazatoknál a munkavállalókat terhelő járulékok bizonyos körét – 18,5 százalékot – nem kell a vállalatoknak levonniuk a dolgozók fizetéséből. Úgy tudni, a BGYH Karácsony Gergely főpolgármestersége alatt kinevezett új vezetése az említett összeg felajánlását elvárta a cég dolgozóitól, s aki ennek nem tett eleget, azt kiközösítették.

A fővárosi önkormányzat honlapján azonban nem említik meg, hogy a kormányrendelet tette lehetővé a jótékonysági akciót,

amelynek keretében ötszáz általános iskolás tanuló ingyen látogathat négy strandfürdőt június vége és augusztus közepe között. Száz helyet egyébként a BGYH saját munkavállalóinak gyerekei számára tartanak fenn.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére