Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Most, akkor tényleg nyírják a kritikus konzervatívokat a Fidesz kultúrharcosai?

K. G.

2020.08.01. 14:02

Vagy csak a HVG közölt ismét hazugságot?

A Heti Világgazdaság bolsevik megmondólap szokásához híven ismét erőltetett szakmaisággal kívánt egy olyan ügyet a hamis általánosítás eszközével felnagyítani, amely valójában nem is létezik.

Nyírják a kritikus konzervatívokat a Fidesz kultúrharcosai címmel valami olyasmit igyekeznek lenyomni az olvasó torkán, hogy az „új jobboldalnak egyetlen célja van, hogy igazolja Orbán Viktor politikáját, amely távol áll a hagyományos konzervatív értékektől.”

Jóllehet a szerző azzal adós maradt, hogy kifejtse mit ért „új jobboldal” illetve „konzervatív értékek” alatt, ha tovább folytatjuk az olvasást, felsejlik az állítólagos magyarázat a fenti meglehetősen ingatag kirohanásra; Hermann Róbertet, a „kiváló” (sic!) történészt megsértették.

A sértés pedig megtorlásért kiállt, pláne, ha „a sajtónak ez a hangja a nyilas és a Rákosi-féle kommunista érára emlékezteti” a briliáns (maradva a fenséges jelzőknél – a szerk.) történészt.

Mit is állítottak hát erről a tudós elméről, akiről, ha esetleg a nyájas olvasó nem hallott, azért ne ássa el szégyenében magát menten egy gyalogsági ásóval.

Nos, a szóban forgó nyilaskommunista írás rövid életrajz és nyilvános Facebook-üzenőfal-elemzés alapján arra következtetésre jut, hogy bár a címe alapján valóban konzervatívnak – ezáltal a cikkben említett konzervatív, jobboldali tudósokat esetlegesen értő és megértő – tudósnak tekinthető Hermann mindenki számára elérhető közösségi média-megosztásai, illetve olvasási szokásai n.b. a legvadabb DK-s szavazót is megszégyenítő módon egysíkú balliberális irányvonalat mutatnak.

Ez tehát az a botrány, amely megesett ezzel az elsőrangú kutatóval. És bár Hermann bejegyzései között az őt hírbe hozó cikknél jóval keményebb hangvételű, valóban gyalázkodó bejegyzéseket és ehhez fűzött hozzászólásokat találunk, úgy tűnik ezek nem zavarják, a mi érzékeny lelkű pompás histográfusunkat.

Az persze nyilván mellékes, hogy az ügy forrása, hogy a Hadtörténeti Intézet és Múzeum parancsnokának tudományos helyettese valódi konzervatív történészeket sértett vérig teljesen indokolatlanul, és valószínűleg az sem tűnhet számára furcsának, hogy kik álltak ki mellette (Magyar Hang, Válasz Online, HVG) a példátlan incidenst követően.

Summa summarum, megint nem történt semmi, csupán egy magát valószínűleg konzervatívnak képzelő közszolga, tudós és vezető bújt elő a félhomályból és volt néhány keresetlen szava. Kár volt.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére