Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Politikai leszámolással fenyegetőzik a Momentum elnöke

M. Kovács Róbert

2020.10.29. 12:00

Fekete-Győr ismét bebizonyította: a baloldali ellenzék egyetlen programpontja az „Orbán, takarodj!”. Újsütetű „főnökével”, Gyurcsánnyal és posztkommunista szövetségeseivel csak egy „minimálprogramot” képesek összerakni, ismerte be a Szabad Európának adott podcastinterjújában, ugyanakkor azt már most tudja, hogyan üldözné egy esetleges – valószínűtlen – kormányváltás esetén politikai ellenfeleit. Igazi européer, ja, nem...

A baloldali ellenzék pártjai ott folytatják, ahol 2018-ban abbahagyták:

egyetlen cél vezérli őket az összefogásban, hogy a Fideszt eltakarítsák az útból, holott arról láthatóan egyáltalán nincs konkrét elképzelésük, hogyan tudnák közösen kormányozni az országot.

Most éppen Fekete-Győr András ismerte be, hogy a nagy baloldali összefogás egyetlen hajtóereje az Orbán- és Fidesz-fóbia.

Az ellenzéknek meglesznek azok az eszközei, melyekkel »fideszteleníteni«​ tudja a magyar gazdaságot és a magyar államot”

– közölte a Szabad Európának adott interjújában Fegyőr (ez esetben nem gúnyolódás közismert becenevének használata, hiszen láthatóan büntetőkormányzásról és nem országirányításról képzeleg).

Sőt azt is előrevetítette, hogy

ha valahogy a hatalom közelébe tudna férkőzni, akkor a jelenleg hatályos magyar jogrend sem akadályozná meg egy politikai leszámolás végrehajtásában.

Fekete-Győr András hangsúlyozta, hogy ha egyszerű többséggel hatalomra kerül az ellenzék, akkor „nem fog majd malmozni”.

Első körben Polt Péter legfőbb ügyészt kezdte el fenyegetni és lényegében „vádalkuval” megkínálni a jelenleg a választók mintegy 7 százalékának támogatását élvező törpepárt elnöke.

Nem egyszerű kormányváltásról van szó, rendszert, korszakot fogunk váltani, és látható a történelemből, hogy ilyen helyzetekben ritka, hogy a funkcionáriusok hosszú távon kitartanak a bukott oldal mellett. Átállnak, de ez nem jelenti azt, hogy mondjuk Polt Péter maradhat, hanem valamilyen alku keretében ő el tud távozni szabadon, de cserébe felad embereket a jogállam számára, akiket különben nem tudtunk volna megszorongatni.”

Aztán a magyar állam legfőbb közjogi méltósága került Fegyőr verbális (inkább nagyot pukkanó, semmint veszélyes) puskacsöve elé.

Köztársasági elnököt is nyilvánvalóan cserélni kell!”

– szögezte le a Brüsszelben folyamatosan hazája ellen lobbizó párt első embere.

Hogy ezt pontosan hogyan képzeli, szintén nem világos, hiszen ha valamilyen fatális véletlen folytán valóban kormányzati pozícióba kerülne a Momentum,

törvényesen akkor is csak kétharmados parlamenti többséggel jelölhetnének köztársasági elnököt 2022-ben,

amikor Áder János megbízatása lejár. De egy új elnök megválasztására aligha illik a „cserélni kell” kifejezés, így

sokkal valószínűbb, hogy Fegyőr itt megint valami olyan lépést lebegtet, amely a jelenlegi törvények áthágása nélkül aligha léphető meg.
Ráadásul valamiért a tervezett politikai leszámolás kereteiről egyelőre nem akart beszélni a nolimpiás pártelnök, „részleteket csak jövőre, az előválasztások idején” akar elárulni.
Az már csak a hab a tortán, hogy a legfőbb ügyész és a köztársasági elnök elüldözésén túl a háromszor is kétharmados támogatottsággal megválasztott miniszterelnök, Orbán Viktor száműzetéséről álmodozik a 7 százalékos minipárt elnöke.
Azt sem zárta ki, hogy a Fidesz bedől egy nagyarányú választási vereség nyomán, és „Orbán Viktor elutazik örökre keletre”.
Ugyanakkor az interjúból kiderül, hogy a politikai leszámolásnál
konkrétabb kormányzati terve nem sok van a Momentumnak,

hiszen Fekete-Győr beismeri, hogy a baloldali pártok választási együttműködése egyáltalán nem valamiféle közös, konszenzuson alapuló programra épül. Lényegében a Fidesz-kormány megdöntésén kívül kevés dologban érthetnek egyet a baloldali pártok.

Lesz egy ellenzéki minimumprogram, ami a keretét adja a 2022-es kormányzásnak, és a miniszterelnök-jelöltek ezen keretek között tudnak majd súlyozni, hangsúlyozni és mozogni.”

Vagyis ha közös erővel kormányzóképes lenne az ellenzék,

arra lehetne számítani 2022 után, amit a 2019-es önkormányzati választásokon elért részsikerek után produkáltak: egymás torkának esnének (Göd), illetve egymás korrupciós ügyeit söpörnék a szőnyeg alá (Kispest).

Hát ezért érdemes rájuk szavazni...

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére