Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A Jobbik és a vastagbőr

Pozsonyi Ádám

2020.12.15. 19:00

Haladó elmebajt kürtölt a digitális térbe az ellenzéki sajtó.

Nem, nem a telex írta. Dehogy a telex.

A telex számomra láthatatlan, úgy, mintha fel sem került volna a térképre. Teljesen érdektelen, amit csinálnak. Dögunalom. Ezek egyszerűen elfelejtettek írni? Nem értem. A szakma nagyjai, a minőség és a tehetség letéteményesei, akik dacosan menekültek valahonnan. Én mindig úgy tudtam, hogy akkor vált az ember, amikor fűti belülről az indulat, a forradalmi hevület, és keresi a helyet, ahol az asztalra csaphat. Azt értem, hogy sokan kattintanak, csak az nem, hogy miért. Úgyhogy én, ha röhögni, vagy vérnyomást emelni szándékozom, maradok a bevált régi utaknál.

Szóval ezt írta a 444: A Jobbik 16 évre csökkentené a választói korhatárt.

„A választói korhatár tizenhat évre csökkentését kezdeményezte a Jobbik – jelentette be online sajtótájékoztatóján Szilágyi György, a párt alelnöke, szóvivője, országgyűlési képviselője.

Azt mondta, benyújtották az alaptörvény-módosító javaslatukat, hogy 2022-ben már az új szabályok szerint vehessenek részt a fiatalok a voksoláson.

Azzal érvelt, hogy 2022-ben „hosszú évekre, évtizedekre meghatározhatjuk Magyarország jövőjét, éppen ezért fontos, hogy minél tisztábban és minél szélesebb körben történjen meg ez a választás”.

A mai 16 évesek már fiatal felnőttek – mondta az ellenzéki politikus, aki szerint sok ismeret birtokában van és felelősségteljes döntést tud hozni ez a korosztály, aminek beleszólást kell adni a jövő alakításába.”

Értjük. Mondjuk azt nem, hogy mitől gondolja a Jobbik, hogy az állampolgár annyira hülye, hogy három évre visszamenőleg nem képes emlékezni.

2017, augusztus 18-án még erről háborgott a 168 óra:

„– Micsoda abszurd ötlet, hogy egy eleve stigmatizált társadalmi csoportot azért zárjunk ki a választójogból, mert a politikusok megvásárolhatják a voksaikat! Hogy az áldozatokat büntessük meg a bűnösök, a politikusok helyett! – mondja Nagy Zsófia szociálpszichológus a Jobbik javaslatáról, amely szerint az alapfokú végzettséggel nem rendelkezőktől meg kellene vonni a szavazati jogot.

– Gondoljuk végig: a legszegényebbek, legiskolázatlanabbak jelenleg teljes apátiával viseltetnek a közügyek iránt, vagyis a közérdek éppen azt diktálná, hogy igyekezzünk minél jobban bevonni őket a közéletbe, segítsünk nekik megfogalmazni a problémáikat. Ha kizárnánk őket a voksolásból, a politikai pártok többé nem foglalkoznának velük, így az amúgy is kiszorított társadalmi réteg láthatatlanná válna.”

Tehát a választójogot három éve még elvették volna az analfabétáktól, most meg odaadnák egy gyereknek is.

Ehhez azért mennyire vastag bőr szükségeltetik? Ha az egyik vonat elment, felugrunk a másikra? Tök mindegy, csak legyen fűtés meg párnázott ülés? Hogy hova megy a szerelvény, az mindegy?

Mellesleg az ilyen idiótáktól / gazemberektől / álmodozó széplelkektől – kívánt jelző tetszés szerint behelyettesítendő – csak annyit kérdeznék: A házának a szigetelését rábízná egy 16 évesre? Új autó vásárlásánál engedne beleszólást? Belemenne, hogy ő döntse el, milyen államkötvénybe fektesse az ő – nem a gyerek, hanem a saját – pénzét? A hétvégi telkén a kerítés lefestését rábízná? A kutyája beoltását? A vasárnapi ebédet? A villanyszámlát? A farmerja kimosását? Azt, hogy elpakoljon saját maga után a saját szobájában? S ha igen, meg lenne győződve a százszázalékos sikerről?

Fészkes fenét.

Kedves Szilágyi György, kedves alelnök úr! Az autóját gondolom, nem adná kölcsön egy 16 évesnek, hogy elmenjen a haverjaival bulizni. Sört nem vehet a szupermarketben, mert ahhoz is nagykorú kísérete szükségeltetik.

De a nemzet, az ország sorsát rábízná. Köszönjük, nincs több kérdésünk.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére