Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Pótcselekvés

GFG

2021.01.06. 13:00

Pótcselekvés = mindaz, amit ma a baloldal csinál.

Igen, tudjuk, összeálltak, persze. Azt is tudjuk, hogy mindaz, ami ma a baloldalon történik, Gyurcsány szándékai szerint történik. Azt is tudjuk tehát, hogy megint Gyurcsány készül kormányzásra.

És azt is tudjuk, hogy mi történt, amikor Gyurcsány kormányzott.

Csak a szövegelés ment. A duma, vagy klasszikussal szólva: a hazugság. Kormányzás viszont nem történt.

A recept most is ugyanaz.

A baloldal áleseményeket kreál, hogy azt mutassa, mintha cselekedne.

Tegnap például komoly arccal leültek a Gyurcsány-párt emberei, és rögzítették kormányzásuk alapelveit. Hatot.

És most itt leírhatnánk hat semmit sem jelentő mondatot.

Annak, ami tegnap történt, a való élet szempontjából semmi jelentősége. Als ob = úgy tesznek, mintha. Úgy tesznek, mintha cselekednének.

Lesz még ilyen számtalan fish and chips sztori. Az újságok megírják, aztán két nap múlva belecsomagolják a fish and chipset, majd az egész landol a kukában.

Miért történik mindez?

Először is azért, mert nincsenek cselekvő helyzetben. A vírust sem ők fogják legyőzni, az erejükből annyira futja, hogy akadályozni próbálják a sikeres védekezést, és morgolódnak.

Aztán, mivel nincsenek cselekvő helyzetben, szövegeléssel pótolják a cselekvést. Azt gondolják, hogy áleseményeket kreálni és tartalmatlan mondatokat mondani felér a cselekvéssel. Rosszul gondolják.

Aztán azért tesznek üres kijelentéseket, mert nem akarnak kockáztatni. Véletlenül sem akarnak semmit sem mondani, nehogy egy rossz mondat éket verjen az együttműködésbe, és esetleg elriassza a választót. Most tehát azt igyekeznek demonstrálni, hogy nézzétek, összeálltunk. Többen vagyunk. Csakhogy ebben is tévednek. Mivel a baloldali összefogást Gyurcsány hozta létre, nem többen, hanem kevesebben lettek, és mivel összeálltak, a számok azt mutatják, hogy ma a Fideszre is többen szavaznának.

Végül azért mondják a semmit, mert tényleg semmit sem tudnak mondani. Ki lesz a jelölt, és mi lesz a sztori. Azokra a kérdésekre, hogy mi lesz azután, azt válaszolják, hogy majd megválaszolják azután.

De mindenki tudja, mi lenne: káosz, cselekvésképtelenség, krízis, összeomlás.

És Gyurcsány.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére