Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Orvosnak adta ki magát egy férfi, hogy pénzt csaljon ki a vakcinára egy idős asszonytól

888.hu

2021.02.08. 12:00

A ceglédi rendőrök viharos gyorsasággal elfogták azt az álorvost és segítőjét, akik a koronavírus elleni oltásra hivatkozva csaptak be egy idős asszonyt és lányát Tápiószőlősön – írja a police.hu.

A rendőrség honlapján az áll, hogy a 33 éves férfi 2021. január 31-én délután fehér nadrágot, fehér pulóvert, szemüveget öltött, jegyzetfüzetet vett magához, és beült társa mellé a kocsiba. Úti céljuk egy 79 éves asszony és gondnokság alatt álló lányának lakhelye volt, akiktől a páros női tagja már többször kért kölcsön. Nem akart lebukni, ezért hívta el a számukra ismeretlen férfit az akcióhoz. A háztól kissé távolabb álltak meg a kocsival, a nő maradt, a férfit pedig, aki doktorként mutatkozott be, beengedték a házba.

Előadta, hogy a koronavírus elleni oltásért fizetni kell, sőt, ha nem oltatják be magukat, büntetést is kaphatnak.

A két megriadt nő átadott 40 ezer forintot, a „doktor” szerint ugyanis személyenként 20 ezer forinttal rendezni lehet a számlát, és így, hogy fizettek, még betegszállítást is intéz nekik. Hogy még hihetőbbnek tűnjön, a jegyzetfüzetéből kitépett lapon rögzítette a befizetést, majd távozott.

Társának azonban ez a pénz kevés volt, ugyanis sokkal nagyobb összegre, 90-100 ezer forintra lett volna igénye. Miután a boltban bevásároltak, a nő azt tanácsolta a férfinak, borotválkozzon meg, dobja ki a nadrágot, hogy ha kiderülne az átverés, ne ismerjék fel. Kiokosította: ha bárki kérdezősködne, hazudja azt, tűzifa iránt érdeklődött a háznál.

Rekordidő alatt elfogta a csalókat a rendőrség

Amikor a rendőrség tudomására jutott a cselekmény, a helyi és a szomszédos újszilvási körzeti megbízottak egészítették ki a ceglédi nyomozók információit. A lehetséges tettesek körét addig szűkítették, míg 2021. február 3-án a páros mindkét tagját előállították. A lakásukon tartott kutatások alkalmával mobiltelefonokat foglaltak le, valamint a „színjátékhoz” használt felszerelést is begyűjtötték. A 38 éves nő tagadta, de a 33 éves férfi részletes vallomást téve beismerte a bűncselekmény elkövetését – írták.

A rendőrség a csalók ellen a bűncselekmény felismerésére vagy elhárítására idős koránál vagy fogyatékosságánál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett csalás bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytat további eljárást.

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére