Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

FeGyőr koncepciós perekkel építene politikai vitakultúrát

Prokaj Dávid

2021.03.18. 14:15

Mihelyt kényes szituációba keveredtek, felkészületlenségük miatt eddig csak a sallereket kapták a jakobinus momentumos fiatalok.

 

Fekete-Győr András folyamatosan azzal kábítja követőit, hogy ha 2022 után a roncsderbi során összetákolt ellenzéki moslék kezébe kerül hazánk irányítása, akkor majd ők egy szebb és jobb világot hoznak el.

Fotó: Fekete-Győr András Facebook-oldala

 

Élhetőbb, zöldebb, progresszívabb, politikailag korrektebb stb. világot ígérnek. Meg nyilván olyat, amelyre Gyurcsány Ferenc is rábólint. Mert ne legyenek illúzióik, egy esetleges kormányváltás esetén a momentumosoknak is időnként be kellene kéredzkedniük az Apró-villába egyeztetésre az ott lakókkal, és nem a személyzetre gondolok...

Vajon hogyan képzeli FeGyőr, hogy leszámol az elmúlt 30 év minden bajával, és koncepciós perek tucatjaival a vádlottak padjára ülteti azokat, akiket arra érdemesnek gondol, miközben újdonsült szövetségesét, Fletót szabadon hagyja garázdálkodni?

Vagy a Momentum úgy gondolja, hogy a 2010 előtti szocialista rémkorszakban minden elviselhető volt – könnygázzal, lovasrohamokkal, trükkök százaival –, az elmúlt 12 év pedig antidemokratikus? Arra már ki sem térek, hogy vajon amikor Fekete-Győr a rendőrsorfal elé „ejt” egy játékboltban megvásárolt „füstszóró eszközt”, az mennyire fér bele a jogállamiságba, de erre majd megkapja a választ a bíróságon. Ahogyan egy jogállamban illik.

Hiányolja a normális, konstruktív politikai és közéleti vitákat? Természetesen nem rossz dolog, ha ilyeneket szerveznek, mert sok dolgot lehet tanulni belőlük. Például azt, hogy felkészületlenül nem szabad vállalni egy ilyenen való részvételt. Ugyanis amikor az elmúlt években a Momentum bármelyik ifjú titánja részt vett ilyesfajta összecsapáson, mivel egy-egy kormánytag hajlandó volt vele leülni beszélgetni, abból nem sok jó származott a lila forradalmároknak.

Szükséges-e egyáltalán Gyurcsány-fiúkkal és Dobrev-lányokkal leülni vitázni, miközben ezek a személyek valójában a bolsevik beidegződést leszámítva semmi újat nem képviselnek? Valamint ha követelnek valamit a kormánytól, pár hétre rá hajlamosak azt visszavonni, és letagadni a múltat – gondoljunk csak a nyitás-zárás kérdésében való fokozatos álláspont-változtatásra –, csak hogy ellentmondjanak a kormány aktuális intézkedéseinek. Továbbá telekürtölik a baloldali propagandalapokat azokkal a lózungokkal, hogy ők majd fellépnek a gyűlöletkeltéssel, a propagandával (apropó, erről egyeztettek már Karácsony Gergellyel?) és a hazugságokkal szemben.

Addig, amíg nem rendelkeznek a következetesség minimumával, valamint valamiféle komolyan vehető programmal, addig nehéz a momentumosokat komolyan venni. A nagy szavakon kívül nincs semmiféle gazdasági program a tarsolyukban. Nem érdemes teret engedni a hergelésnek és a provokációnak.

De ha visszatekintünk pár vitán való részvételükre, találunk köztük klasszikusokat. Vegyünk pár példát.

Ilyen gyöngyszem volt Donáth Anna tavalyi csörtéje Varga Judit igazságügyi miniszterrel. Donáth ezen a vitán hazudta a nyilvánosságnak azt, hogy márpedig ő nem konzultál háromnaponta Vera Jourovával.

A momentumos bukták közé sorolható az is, amikor egymásnak mondott ellent Donáth Anna és Cseh Katalin a „vörös vonalak” átlépéséről.

Apropó, amikor Orbán Balázs államtitkár leült egy vitára Cseh Katkával, és számonkérte rajta a Momentum miniszterelnökjelölt-jelöltjének, Fekete-Győrnek az Origo szerkesztőségébe való berontását (a sajtószabadság nevében, persze), arra egy zavarodott mosoly volt a válasz...

De ugyanígy zavarba jött a lila ügynökpárt két amazonja akkor is, amikor Hidvéghi Balázs európai parlamenti képviselő egy jogállamiságról szóló meghurcolás során a fejükre olvasta, hogy ők a demokrácia ellenségei azzal, hogy a jogállamiság fogalmát politikai fegyverré degradálják.

 

Kedves momentumosok, a vita titeket nem épít, hanem lerombol. Lerombolja azt a minimális esélyeteket is, amit még meghagytak nektek az Apró-villában jó előre lezsírozott miniszterelnök-jelölti előválasztási ötletfarsangon.

Gyurcsány Ferenc csak egy kávét kér, vagy amit inni szeretne...

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére