Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Berobbant az úszó élvonalba a 15 éves Laura

Jánosy Károly

2021.03.30. 21:55

Az uszodai világában élőket, dolgozókat kivéve mindenkit meglepett a hét végi úszó országos bajnokságon az élvonalba berobbanó Veres Laura. A 15 éves gyulai kislány 200 gyorson Hosszú Katinkát megelőzve nyert.

Még akkor is meg kell emelni a kalapunkat a Gyulai Várfürdő Kft. ifjú versenyzőjének teljesítménye előtt, ha jól tudjuk, Katinka számára az országos bajnokság csak egy állomás a Tokió felé vezető rögös úton.

- Azt jobbára csak a sportágban járatosak tudják, hogy Laura évről, évre egyenletesen lépeget előre, és itthon már a negyedik legjobb gyorsúszóként jegyzik – nyilatkozta honlapunknak Tóth András, az ifjú tehetség mestere. – A februári felkészülési versenyen is egyéni csúccsal előzte meg a Katinkát, aki azért még erősebb ligában „játszik” mint mi. Laura sikere egyébként afféle fájdalomdíj is, hiszen annak idején a szintén gyulai Kovács Kornélia hajszálnyival maradt le a sydney-i olimpiáról.

Azt pedig csak halkan, afféle érdekességként jegyezzük meg, hogy Gyula, azaz a vele mára szinte egybeépült Doboz szülötte az olimpiai-, és világbajnokok sorát nevelő edzőlegenda, Széchy Tamás is.

Veres Laura a női 200 méteres gyorsúszás döntője után a CXXIII. Országos Bajnokság Széchy Tamás emlékére úszóversenyen a budapesti Duna Arénában 2021.03.27.-én. fotó:MÚSZ/Derencsényi István

 

Laura a kiugró siker nyomán sem szállt el, pedig az ob utáni néhány napban több újságíró, riporter kereste, mint úszó pályafutása korábbi évei alatt összesen. Ami persze nem véletlen, hiszen felfigyelt rá dr. Sós Csaba szövetségi kapitány is, aki alighanem Tokióban és a felnőtt Eb-n is a mély vízbe dobhatja. Bár a kapitány szerint egyelőre a korosztályos Eb-re kell igazából fókuszálnia.

- Jól kezeli a hirtelen jött népszerűséget, és megpróbál továbbra is két lábbal a földön maradni – folytatta a mester. – Szerény és szorgalmas tanuló, remek jegyei vannak, így – egyelőre – nem akar magántanuló lenni, jó neki az Erkel Ferenc gimnázium is, ahol a lehetőségek szerint támogatják, egyengetik tanulójuk úszó pályafutását. Laura egyébként ízig, vérig sportember, aki akár más sportágakban is képes lenne kiemelkedő teljesítményre. De mindannyiunk nagy szerencséjére az úszás mellett tette le a voksát.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére