Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Egyetemi diploma kell a nő mibenlétének a meghatározásához

888.hu

2022.03.27. 20:40

Ki hitte volna, hogy már egyetemi végzettség is kell a nő fogalmának a meghatározásához? Az Egyesült Államok Legfelsőbb Bíróságába jelölt Ketanji Brown Jackson a fenti, elég egyszerűnek tűnő kérdésre úgy válaszolt: nem tudja, mert nem biológus.

 

Ketanji Brown Jackson bírónő MTI/EPA/Michael Reynolds

„Meg tudná mondani, mi a jelentése a »nő« szónak?”tette fel a később nagy vihart kiváltó kérdést Marsha Blackburn, Tennessee állam szenátora Ketanji Brown Jacksonnak minapi meghallgatása során. A szerényebb iskolázottsággal bíró körökben egy-két tőmondatban összefoglalható válasz azonban kifogott a Harvardon diplomázott jelöltön, aki némi kényelmetlen fészkelődés után kijelentette: „Nem, nem tehetem.”

„Nem tudja, mi az, hogy nő?”kérdezte hitetlenkedve Ms. Blackburn.
Ebben az összefüggésben, nem. Nem vagyok biológus” – vágta ki magát Ms. Jackson.

A néhány éve még viszonylag szerény agyi kapacitást igénylő kérdés megválaszolása manapság számtalan akadályba ütközik. S nyilván nem az első fekete bőrű női Legfelsőbb Bírósági tagjelölt szellemi képességeivel van baj. Sokkal inkább a korszellemmel.

„Nem vagyok agysebész, de azért tudom, mi az agy. Ide vezet az oly divatos és erőszakos »progresszív« gondolkodás. Félünk kimondani az alapvető, vitathatatlan tényeket, nehogy megsértsük vele a woke (az ébredés) kultúrájának híveit”.

– írta a Twitteren Piers Morgan, a New York Post – és több más nagy lap – kolumnistája.

„Ha nem tudja, mi az a nő, akkor nemhogy a Legfelsőbb Bíróság döntéseiért, de semmiért nem vállalhat felelősségetfűzte hozzá Stephen Miller, Trump elnök volt tanácsadója. A tavaly Magyarországon is megfordult Tucker Carlson a Fox News csatornán jó negyedórát szentelt a témának és nevetségessé tette azokat, akik biológusért kiáltanak, amikor fel kell ismerni egy férfit vagy nőt.

Egyébként később Ms. Jackson megpróbálta tisztázni magát, Ted Cruz texasi szenátornak elmondta: „Tudom, hogy nő vagyok, tudom, hogy Blackburn szenátor is nő, és az a nő, akit a világon a legjobban csodálok, ma itt van ebben a helyiségben, az az anyám.”

„Hűha, de gyorsan megszerezte a biológia diplomát”fűzött valaki csípős megjegyzést a jelölt magyarázatához a Twitteren.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére