Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

PSG–City: két jól megolajozott gépezet a BL-elődöntőben

Jánosy Károly

2021.04.28. 16:30

Két pénzzel alaposan kitömött csapat, a Paris Saint-Germain és a Manchester City találkozik ma este a Bajnokok Ligája elődöntőjében. A közel-keleti olajmilliókkal felturbózott kluboknak eddig nem sok babér termett a BL-ben, igaz, tavaly a párizsiak a döntőig meneteltek, de ott jobb volt a Bayern München. A City csupán 2016-ban jutott a legjobb négy közé, amely egyben a végállomást is jelentette.

 

A szakemberek többsége idén a Manchester Cityt tartja a legesélyesebbnek a Bajnokok Ligája-trófea megnyerésére. Ennek némileg ellentmond az a tény, hogy a PSG elleni első elődöntőben francia győzelmet valószínűsítettek, legalábbis az UEFA honlapján szavazók 58 százaléka, míg a fogadóirodák inkább a szakértők útmutatásait követték, és szerintük a hazai 3,2-, a vendégsiker pedig 2,1-szeres pénzt hozhat.

Kétségtelen tény, hogy a Manchester City lendületben van, amit az is mutat, hogy hajszálnyira vannak az angol bajnoki cím elhódításától. A nemzetközi porondon azonban még nem tette le a névjegyét a City, annak ellenére sem, hogy amióta 2008-ban Manszur bin Zajed al-Nahjan abu-dzabi sejk megvásárolta a klubot, a pénz nem jelent problémát. A világoskékek mindössze egyetlen nemzetközi kupagyőzelmet arattak: 1970-ben megnyerték a KEK-et. Pep Guardiola 2016-os érkezése óta azonban egyfolytában ostromolják a BL-t. Ám nem minden a pénz, hiába keresnek milliókat a manchesteriek sztárfocistái, eddig csak egyszer, 2016-ban jutottak az elődöntőbe, ahol éppen mai ellenfelüket, a Paris SG-t búcsúztatták.

(Fotó: OLI SCARFF / AFP)

 

A franciák azonban tavaly finalisták voltak, igaz, az általuk most búcsúztatott Bayern München akkor még túl nagy falatnak bizonyult számukra. De majd most, fogadkoznak Neymarék, bár ha a francia bajnoki tabellára nézünk, némi kétségünk támad, hiszen a rivális klubok költségvetését messze túlszárnyaló párizsiak egy ponttal lemaradva egyelőre a második helyen állnak, és még kemény meccsek várnak rájuk. Mindenesetre a francia klub mögött is olajmilliók állnak, tíz éve a katari milliárdos, Nasszer al-Kelaifi állja a párizsi cechet.

„A hétvégén megnyertük a Ligakupát, megvan az első trófeánk az idén, közel vagyunk a másikhoz, és azért utazunk Párizsba, hogy a harmadikért is harcba szálljunk” – nyilatkozta Pep Guardiola, a City mestere. „Másodszor kerültünk be az elődöntőbe, s bár eddig nem hagytunk mély nyomokat a BL-ben, azon vagyunk, hogy ezen változtassunk. Johan Cruyfftól tanultam, hogy élvezni kell a játékot, élvezni kell a felelősséget, és a játékosaim élvezni fogják a mérkőzés minden egyes percét.”

„Mindkét csapatnak remek játékosai vannak, akik kilencven percig képesek jó teljesítményt nyújtani” – mondta Mauricio Pochettino, a PSG januárban érkezett argentin mestere, aki két éve a Tottenhamet már eljuttatta a BL-fináléba. „A City a világ egyik legjobb csapata, a legjobb edzővel, de ami a legfontosabb: 180 percünk van arra, hogy eldöntsük, melyik csapat léphet tovább. Guardiola kiváló edző, aki állandóan a stratégiákon és taktikai terveken gondolkodik, ezért különösen szeretem, amikor az általa felkészített csapatokkal küzdhetek meg.”

A két gárda trénere egyébként még játékos korából jól ismeri egymást, Guardiola a Barcelona, Pochettino pedig a városi rivális Espanyol futballistájaként szerepelt. Visszavonulásuk után trénerként dolgoztak korábbi klubjukban, és többször találkoztak.

Bajnokok Ligája-elődöntő, első mérkőzés: Paris SG–Manchester City, 21.00 (tv: M4 Sport).

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére