Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Itt a harmadik dupla: Kapás arany-, Hosszú ezüstérmet nyert az úszó Eb-n

Jánosy Károly

2021.05.20. 20:20

Újabb dupla magyar éremszerzés a budapesti vizes Európa-bajnokságon. 200 méter pillangón Kapás Boglárka arany-, Hosszú Katinka pedig ezüstéremmel gyarapította a gyűjteményt. Korábban 400 vegyesen Hosszú Katinka nyert, Mihályvári-Farkas Viktória a második helyen végzett, míg szerdán 200 pillangón Milák Kristóf Európa-bajnok és Kenderesi Tamás harmadik lett. Ahhoz sem hiányzott sok, hogy a veterán Cseh László a harmadik helyen érjen célba 200 vegyesen.

 

Sok pénzt nem nyert volna az, aki Kapás Boglárka, illetve Hosszú Katinka győzelmére fogadott a női 200 pillangó döntője előtt. Mindkét magyar versenyző abszolút esélyesnek számított, hiszen előbbi a szám címvédője és világbajnoka, utóbbi pedig nagy tornák sorozatán bizonyította klasszisát.

Igaz, az elején mindketten elhúzták a mézesmadzagot a vetélytársak orra előtt, Kapás Bogi csak a táv utolsó negyedében állt az élre. Igaz, akkor szemernyi kétséget sem hagyott afelől, hogy ő lesz az első. Hosszú Katinka is a hajrában gyújtotta be gyorsítórakétákat, ám ez is kevés volt ahhoz, hogy beérje a címvédőt, aki 2:06.50 perces egyéni csúccsal végzett az élen.
„Titokban reménykedtem egy egyéni csúcsjavításban, szerencsére sikerült, szóval nagyon boldog vagyok. Az első százon kissé óvatos voltam, de a vége felé, ahogy távolodtam a többiektől, éreztem, hogy ez már meglesz. Tokióban persze minden nehezebb lesz, hiszen ott már az egész világ legjobbjai ellen kell megküzdenem” – nyilatkozta az M4 Sportnak a győztes.

Hosszú Katinka nem volt elégedetlen a második helyezésével, bár megjegyezte, hogy az elején túlságosan „ráragadt” Kapás Bogira, gyorsabban kellett volna kezdenie, az jobb taktika lett volna.

„Tudtam, hogy a második százon nagyon ráhajt, nekem általában nem ez a taktikám, most kipróbáltam. Kicsit csalódott vagyok, mert úgy érzem, maradt még bennem energia” – mondta Hosszú.

A férfi 200 vegyesen is reménykedtünk, nem csupán a tizedik Európa-bajnokságon szereplő 35 éves, rutinos Cseh Lászlóban, de a nála majd’ 18 évvel fiatalabb Kós Hubertben is, aki a legjobb időeredménnyel jutott a döntőbe. Nos, a csoda, azaz az újabb magyar érem vagy érmek ezúttal elmaradtak. A számot a spanyol Oliveira De Gonzalez nyerte. A hajrára Cseh kissé elfáradt, bár így is a 4. helyen zárt, Kós 5. lett. A veterán úszó azért nem szomorkodhat, jó Eb-teljesítményének köszönhetően ő is ott lesz Tokióban, az ötödik olimpiáján.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére