Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Adománygyűjtésbe kezd a JÖSz és a Három Szerb Kávéház a kárpátaljai magyarok számára

Prokaj Dávid

2022.02.25. 14:20

Az idén már a 10. születésnapját ünneplő JÖSz (Joghallgatók Önképző Szervezete) egy szakkollégiumi szervezet, melynek tagjai a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és az Eötvös Loránd Tudományegyetem jogászai közül kerülnek ki.

 

A közel 150 fős szervezet elkötelezett a társadalmi felelősségvállalás mellett, rendszeresen szervez adománygyűjtéseket és szeretszolgálati programokat a rászorulóknak, ezúttal a kárpátaljai magyarok számára gyűjtenek tartós élelmiszer és pénz adományokat.

Gorondy-Novák Edit, a Három Szerb Kávéház programigazgatója, és az adománygyűjtés főszervezője elmondta a 888.hu-nak, hogy az ötlet nem új, a szervezet évek óta kapcsolatban áll a kárpátaljai magyarsággal, első adománygyűjtő programjuk 2015-ben volt, azóta évről évre igyekeznek segítséget nyújtani a külhoni magyaroknak.

 

Forrás: JÖSz

 

Forrás: JÖSz

 

Az évek alatt olyan nagyobb szervezetekkel működtek együtt, mint a Máltai Szeretszolgálat, a Kárpátaljai Református Egyház segélyszervezete, és a Johannita Segítő Szolgálat.

 

Forrás: JÖSz

 

Ezúttal a 2015-ös gyűjtéshez hasonlóan Molnár Zsolt verbőci református lelkészen keresztül juttatják el adományokat, közvetlenül a rászorulóknak. A gyűjtéshez számos más civil szervezet is csatlakozott. Molnár Zsolt elmondása szerint az élelmiszer ellátás már most akadozik a területen, nagy szükség van a segítségre, Verbőcön sok a gyermek és idős korú.

Kétféle adományt várnak: egyrészt várják a tartós élelmiszereket (liszt, cukor, olaj, konzervek, száraztészta, stb.) az V. kerületi Szerb utca 3. szám alá, valamint a pénzadományokat is, melyeket a JÖSz alapítványának bankszámlaszámára lehet utalni „Segítek Kárpátalja” tárggyal. Utóbbit valutára váltva fogják tudni majd átadni a kint élő magyar szervezeteknek.

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére