Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Futball-láz: hosszan tartó, súlyos betegség

Jánosy Károly

2021.06.25. 16:45

Legutóbb 1986 márciusában, a brazilok elleni, 3-0-ra végződő meccs során volt ehhez hasonló futballélményünk. S persze öt évvel ezelőtt, a franciaországi Európa-bajnokság idején. Az utolsó percekben most elbuktunk, mégis szebb és jobb napokban reménykedhetünk. Akár már szeptemberben, a vb-selejtezők alkalmával. A Puskás Arénában pedig még Anglia sem mehet biztosra. Sőt!

 

Legutóbb 1986 márciusában, a brazilok elleni 3-0 során volt ehhez hasonló futballélményünk. Kár, hogy csak az idősebbeknek volt részük benne, bár a fiatalok is átélhettek hasonlót a 2016-os Európa-bajnokság napjaiban. A 36 évvel ezelőtti, Brazília elleni mérkőzés hőseit kérdeztük a mostani sikerekkel kapcsolatban.

Mint minden hasonlat, ez is sántít egy picit, de tényleg hasonló eufória lett úrrá a brazilverés után az országon”

– nyilatkozta honlapunknak Nagy Antal, a Honvéd egykori 32-szeres válogatott labdarúgója. „Újra megtapasztalhattuk, hogy milyen érzelmeket képes megmozgatni a sportág, bearanyozta napjainkat a csapat. Úgy is, hogy az utolsó percekben elbuktunk, de öröm volt nézni a játékot. S ebben kiemelkedő szerepet játszott Marco Rossi szövetségi kapitány. Régi mondás, hogy rossz edző is eredményes lehet sztárjátékosokkal, de komoly edzői kvalitásokkal kell rendelkeznie annak, aki közepes futballistákból nagy csapatot formál. Persze nem dőlhetünk hátra, szeptemberben folytatódnak a vb-selejtezők, és mindjárt Anglia ellen kezdünk.”

„1986-ban is futball-lázban égett az ország” – emlékeztetett Kiprich József, a korábbi 70-szeres válogatott játékos. „Most is ki vagyunk éhezve a sikerre. Öt éve micsoda örömünnepet ültek a szurkolók, amikor Dzsudzsák Balázsék továbbjutottak az Eb-n,

ezúttal világklasszis játékosokat, nagyon magasan jegyzett válogatottakat izzasztottunk meg.

A sorsolás ismeretében nem voltam optimista, álmomban sem hittem volna, hogy kis híján legyőzzük a franciákat, németeket. Ezek után senki sem mehet biztosra ellenünk.”

Azzal Esterházy Márton, a brazilok elleni, 86-os harmadik gól szerzője is egyetért, hogy hazai pályán legutóbb akkor ünnepelték így a csapatot. Azt azonban hozzátette, 2016-ban is felejthetetlen pillanatokat szerzett a válogatott minden magyarnak.

„Az a legörömtelibb, hogy már van mire építenünk” – mondta a 29-szeres válogatott játékos.

Rossi elévülhetetlen érdemeket szerzett a csapat formálásában, abban, hogy bátran nyúlt olyan fiatal játékosokhoz, mint Schäfer András, Varga Kevin vagy Schön Szabolcs.

S legalább hagyták építkezni, mert míg az elmúlt évtizedekben a német válogatott kispadján csak tíz kapitány ült, addig a miénken ötvenhat. Szóval büszkék lehetünk erre a csapatra, amelyre szeptemberben újabb komoly erőpróba, a vb-selejtező vár. Anglia sem veheti félvállról a mieinket, ami egyrészt dicséret, másrészt pedig figyelmeztetés.”

Szalai Attilára újabb angol vetett szemet

A magyar labdarúgó-válogatott ázsiója megemelkedett, amit az is jelez, hogy a 23 éves Szalai Attiláért sorban állnak a nagy csapatok, így nem csoda, ha a klubja 20 millió euró alatt szóba sem áll a kérőkkel. Angol sajtóértesülések szerint a Premier League-ben szereplő Aston Villa is csatlakozott az érdeklődőkhöz. A védő januárban szerződött Ciprusról a Fenerbahcéhoz, és a török élvonal egyik legjobbja lett a posztján, ráadásul az Eb-n is kiemelkedőt nyújtott. Nem csoda, hogy korábban a Leicester, a Sevilla, az Atlético Madrid és az Atalanta is érdeklődött iránta.

A Fenerbahce azonban minimum 20 millió eurót kér a magyar védőért. Az Eb után valószínűleg több nagy európai csapat is bekopogtat a klubokhoz más válogatott játékosok ügyében.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére