Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Élő Facebook-közvetítés során akarták lefejezni a bevándorlásellenes politikust

888.hu

2021.10.12. 07:20

A férfi nyolc terroristatársával együtt akarta elrabolni és egy élő Facebook-közvetítés során lefejezni a bevándorlásellenes politikust.

 

Az AIVD hírszerző szolgálat lehallgatott beszélgetések nyomán kilenc terroristagyanús férfit vett őrizetbe Eindhoven városában, Hollandiában. Terrorizmussal, illetve terrortámadás előkészítésével vádolták meg őket – írta meg a V4NA.

A férfiak a bizonyítékok tanúsága szerint egy szeptember közepén tartott megbeszélésük során azt tervezték, hogy vezető politikusokat ölnek meg.

A halállistán lévők között volt Geert Wilders jobboldali bevándorlásellenes politikus,

Mark Rutte miniszterelnök és Hugo de Jonge egészségügyi miniszter is.

A hangfelvétel szerint egyikük azt mondta:

Fejbe fogom lőni Ruttét és Wilderst, testvérem. Akkor bekerül a nevem a történelemkönyvekbe, igaz?”

Egy másik férfi azt a javaslatot tette, hogy rabolják el Wilderst, és a Facebookon keresztül élőben közvetítsék, ahogy megölik. „Megkérjük, hogy mondjon valamit, és rögtön utána lefejezem őt élőben a Facebookon.”

A harmadik a fejbelövésre szavazott, és azt mondta:

Egy AK-t használhatsz, és a sajtótájékoztató során megölöd az őreivel együtt, érted? Csak kiabálnod kell közben, hogy Allah akbar!, és nem szabad megállnod.”

A férfi arról is beszélt, hogy Hugo de Jonge egészségügyi miniszter és a hozzá hasonló személyek sincsenek biztonságban.

Három nappal a beszélgetés után a 18 és 31 év közötti fiatalokat letartóztatták. Egyikük Afganisztánban, míg nyolcan már Hollandiában született bevándorlók – közölte a holland ügyészség. Hozzátették, hogy a férfiak támogatják a dzsihadistákat és a szélsőséges iszlám ideológiákat, illetve szimpatizálnak az Iszlám Állam terrorszervezettel.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére