Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Luxus-Momentum

Bohár Dániel

2021.11.04. 12:00

A nagy Gatsby kis Gatsby ezekhez képest.

 

A lakodalom nem olcsó műfaj. Ahogy egy rendezvényszervező, étterem-tulajdonos vagy ruhakereskedő meghallja a lagzi szót, vastagabban kezd fogni a ceruzája. Éppen ezért még egy „olcsó” lakodalom is lehet akár milliós tétel. Na, ebben a történetben olcsóság nem lesz, és láthatóan az sem gond, hogy vastagon fog a ceruza.

A bennfentes.net portál hozta nyilvánosságra a Cseh Katalin és Berg Dániel esküvőjén készült fotókat. Ezekből kiderül, hogy ebben az esetben nem az egymilliós kategóriáról beszélünk. Utánanéztem, és a Momentum EP-képviselőjének ruhája és cipője került ennek a többszörösébe. Nevezzük luxusnak, amit a Cseh házaspár művelt, ugyanakkor szerintem sokkal pontosabb, ha rongyrázásként definiáljuk az eseményt. A lakodalom Buda legelőkelőbb helyszínén, a Haris Parkban volt, amelynek kibérlése már önmagában többmilliós tétel. Aztán itt van a dekoráció, amelyet A nagy Gatsby című könyv vagy film inspirált. New York, Long Island, milliárdosok, alkohol, kábítószer, Amerika – ismerjük a történetet. Az esküvő minden vendégének a díszletnek megfelelő dress code-ot kellett betartania.

Aztán itt van Katalin ruhája, amely egy Galia Lahav darab. Az izraeli divatmárka Magyarországon annyira nem ismert, a New York–Milano tengelyen hordják a világ legnagyobb sztárjai, például Beyoncé. Illetve most már Cseh Katalin is.

A csillogó szemű, tiszta kezű momentumosok lakodalmát biztonsági őrök is védték, hogy erre miért volt szükség, azt nem egészen értem. Bevallom, még nem voltam olyan lagzin, ahol security is lett volna, na, mindegy.

Cseh Katalin nemcsak a horribilis mennyiségű dollárt kóstáló ruhákat szereti, hanem az aranyt is, egy kis gyémánttal megspékelve. Sőt, az arannyal akkora barátságban van a momentumos tiszta koalíció tagja, hogy még a süteményekre is jutott belőle.

Oké, azt tudjuk, hogy jól keres egy európai parlamenti képviselő, de kétévnyi képviselőségből összedobni egy százmilliós lagzit? Nagyon jól tud spórolni Cseh Katalin, vagy lehet, hogy más van az ügy hátterében.

A Cseh Katalin körüli korrupciós botrány még a nyáron robbant ki, amikor a Momentum politikusáról kiderült, hogy az érdekeltségébe tartozó nyomdaipari vállalkozások összesen majdnem ötmilliárd eurónyi uniós és magyar állami forrást nyertek el. A pénzek felhasználása pedig, hogy finoman fogalmazzak, nem biztos, hogy jogszerű volt. Na, ötmilliárdból már simán lehet ilyen lagzit tartani.

Egyébként Cseh Katalin és szintén momentumos, II. kerületi alpolgármester férje nagyon szereti a luxust. Az esküvő előtt még kiugrottak a cannes-i filmfesztiválra, hogy a vörös szőnyegen parádézzanak.

A legszebb a történetben, hogy Cseh Katalin ezután majd ugyanúgy elmondja naponta százszor, hogy az Orbán-kormány diktatúrájában ki vannak véreztetve a baloldali politikusok.

És ezt gond nélkül nyomatja a Momentum, de simán lehozza Tüttő Kata is, aki pedig úgy töltötte a nyaralását egy földközi-tengeri luxusszigeten, hogy kilovagolt a vízből. Mindezt feltette a nyilvános Instagram-oldalára, aztán amikor rájött, hogy így nehezen fog működni a parizerkampány, akkor letörölte.

Tényleg! Szegény Jakabnak meg eközben csak egy kis párizsi jut. Gonosz egy szereposztó ez a Ferenc, de nem bántom, ő is csak pihenni akart Szardínián Klárával, de jött a vakbél.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére