Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A tálib megszállás miatt már a lányaikat adják oda ételért cserébe az afgánok

888.hu

2021.11.04. 16:40

A tálibok augusztusi hatalomátvétele óta a humanitárius segélyektől megfosztott afgán családok egyre gyakrabban adják el kislányaikat csekély összegért idős férfiaknak, hogy elkerüljék az éhezést.

 

A pedofília különböző formái – a gyermek menyasszonyok eladásától a bacha bazi, a hírhedt fiúerőszakolás gyakorlatáig – régóta elterjedtek Afganisztánban. Néhány közülük, köztük a bacha bazi, még inkább teret nyert azokban az években, amikor az Egyesült Államok által támogatott afgán kormány volt hatalmon. 2013-ban az Egyesült Államok által támogatott rezsim alatt

az afgán parlament a gyermekházasságok betiltására irányuló javaslat ellen szavazott, arra hivatkozva, hogy az sérti az „iszlám elveket”.

Az elmúlt három hónapból származó széles körben elterjedt jelentések szerint a második tálib korszakban ugrásszerűen megnőtt a lányok gyermekházassága. Anna Coren, a CNN riportere, aki több érintett családdal is beszélt, elmondta, hogy azok egyöntetűen az élelmiszerhez való hozzáférés hiányát okolták a lányaik eladásáról szóló döntésükért. Mivel a világ nagy része befagyasztotta az Afganisztánnak szánt humanitárius segélyeket, hogy elkerüljék a tálibok finanszírozását, ezek a családok állítólag azt a kevés hozzáférést is elvesztették az alapvető szükségleti cikkekhez, amely augusztus előtt rendelkezésükre állt.

Parwana Malik, az a kilencéves lány, akinek eladását a CNN filmre vette, rémültnek tűnt, és húzta a lábát, amikor „férje” elvitte.

A CNN több más családot is talált, ahol idős férjet kerestek kislányaiknak.

Az egyik család azt mondta, hogy két lánya eladó, egyenként 1000 dollárért. Egy másik egy 10 éves lányt adott el egy 70 éves férfinak.

Megölöm magam”

– mondta a lány a CNN-nek arra utalva, mit fog tenni, ha a családja nyélbe üti az adásvételt.

„Ez mindig is létezett” – jelentette ki Anna Coren a riportban, de azt sugallta, hogy a tálibok győzelmének fényében „most már nyíltan”.

A CNN riportja egy a sok közül, amely a hasonló házasságok növekvő tendenciáját tárja fel. A múlt héten az Agence France-Presse (AFP) talált egy családot, amely hasonló módon azt állította, hogy tagjainak választaniuk kellett, hogy eladják-e lányaikat – egy hatéves és egy 18 hónapos kislányt –, vagy nézik, ahogy meghalnak.

A férjem azt mondta, ha nem adjuk el a lányainkat, mindannyian meghalunk, mert nincs mit ennünk”

– mondta az AFP-nek a lányok édesanyja, Fahima. A hírügynökség jelentése szerint a nagyobbik lány ára 3350 dollár, a kisgyermeké pedig 2800 dollár.

A tálibok azt követően vették át az afganisztáni hatalmat, hogy Joe Biden elnök bejelentette a 20 éve tartó afganisztáni amerikai háború feladását,

és augusztus 15-én elfoglalták Kabult. Egyetlen állami szereplő sem ismerte el hivatalosan a tálibokat legitim kormányként, bár egyetlen más entitás sem versenyez a tálibokkal az ország irányításáért számottevő módon. Nemzetközi intézmények, mint a Világbank és a Nemzetközi Valutaalap (IMF) befagyasztották az afgán kormány vagyonát, hogy megakadályozzák a tálibokat annak felhasználásában. A tálib dzsihadisták az országban egyre súlyosbodó humanitárius válság okának azt tartják, hogy nem férnek hozzá ehhez a pénzhez – és nem a saját inkompetens terroristauralmukat. Az olyan intézmények, mint az Egyesült Nemzetek Szervezete, arra figyelmeztettek, hogy a lakóhelyüket elhagyni kényszerült és egyébként elszegényedett afgánok helyzete romlani fog a tálibok elleni globális befektetés nélkül – írta meg a Breitbart.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére