Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Nem kellett sokat várni, hogy Soroshoz köthető aktivisták feltűnjenek a lengyel határon

888.hu

2021.11.10. 12:40

Dől a lé.

 

Amint arról a 888.hu beszámolt, tovább folytatódik a migrációs nyomás a lengyel–fehérorosz határon.

A lengyel Bialystok helyi rádió híradása szerint

kedd este több tucat ember lerombolta a határkerítést Krynki és Bialowieza települések közelében, és átjutott a határon.

Egyes határsértőket visszafordítottak Fehéroroszország felé, másoknak sikerült kereket oldaniuk.

A lengyel hatóságok szerint

jelenleg több ezer migráns tartózkodik a határ fehérorosz oldalán, akik a sikertelen hétfői tömeges határátkelési kísérlet után újabb támadást akarnak indítani.

Mint tudjuk, azokon a helyeken, ahol migrációs válság alakul ki, nagyon gyorsan megjelennek a Soros György nemzetközi tőzsdespekuláns által finanszírozott szervezetek aktivistái, és ez Lengyelországban sincs másképp.

A wPolityce című lengyel lap szerint a Báthory Alapítvány több tízezer zlotyt adományozott azoknak az aktivistáknak, akik „segélyt” szerveznek a lengyel–fehérorosz határt illegálisan átlépő bevándorlók számára. A portál azt írja, ez megmagyarázza, hogy a nem kormányzati szervezetek miért támogatják olyan lelkesen a bevándorlók illegális beáramlását Lengyelországba.

A wPolityce beszámolója szerint a legnagyobb juttatást a Halina Nieć Jogsegély Központ (Centrum Pomocy Prawnej im. Halina Nieć) nevű szervezet kapta a Báthory Alapítványtól, mintegy 30 ezer zloty (kb. 2,3 millió forint) jutott nekik. Hasonló összeget kapott a lengyel Helsinki Bizottság. Ez a szervezet jogi és pszichológiai segítségnyújtást, valamint fordítói szolgáltatásokat nyújt azon külföldiek számára, akik őrzött határőrségi központokba kerültek. A Homo Faber Szövetkezet nevű szervezet szintén 30 ezer zlotyval gazdagodott. Kisebb összeg (4 ezer zloty) jutott olyan szervezeteknek, mint például a Równik Praw.

A lap szerint a Báthory Alapítvány nem is titkolja álláspontját, miszerint a lengyel kormány is felelős az emberi jogok durva megsértéséért a határon. Mint írják, ez kéz a kézben jár a fehérorosz propagandával.

Aljakszandr Lukasenka rezsimje nyomást gyakorol az Európai Unióra, cinikusan játszik a szegénység és fegyveres konfliktusok által sújtott országokból érkező emberek életével, akik egy szebb jövőben reménykednek. A lengyel kormány erre a nyomásra erőszakkal válaszol, lezárja a határt, és az erdőbe szállítja azokat az embereket, akiknek minden akadály ellenére sikerült eljutniuk Lengyelország területére azzal a szándékkal, hogy nemzetközi védelmet kérjenek. Erre a drámai helyzetre válaszul, amely az emberi jogok súlyos megsértéséhez vezet, elindítjuk a segélyalapunkat”

– írta közleményében a Báthory Alapítvány.

A wPolityce szerint

„a Báthory Alapítvány pénzügyi támogatása magyarázza azon civil szervezetek és más csoportok számának hirtelen növekedését, amelyek támogatják a lengyel határ illegális átlépésére irányuló tömeges kísérleteket. Hamarosan kiderülhet, hogy a bevándorlók »segélyezési« akciói kiváló bevételi forrást jelentenek.”

A Báthory Alapítványt Soros György hozta létre az 1980-as években. Céljuk egy nyílt, demokratikus társadalom elérése Lengyelországban, a lengyel demokrácia minőségének javítása és a nemzetközi együttműködés és tolerancia fejlesztése.

A civil szervezet fő támogatója jelenleg is a Soros-féle Nyílt Társadalom Alapítvány.

A szervezet 2019-es pénzügyi jelentéséből kiderül, hogy többek között a svájci Nyílt Társadalom Alapítványok (OSF) közel félmillió euróval támogatta.

A Báthory Alapítvány azonban nem áll meg a különböző NGO-k pénzelésénél, a European Council on Foreign Relations nevű szervezettel közösen

hétfőn online konferenciát is tartottak a válságról.

A konferencia a „Válság az EU keleti határán. Hogyan tudja az unió megvédeni határait és az emberi jogokat?” nevet kapta.

A YouTube-ra is feltöltött beszélgetés leírása szerint októberben több mint 14 ezer kísérlet történt a lengyel határ illegális átlépésére (majdnem kétszer annyi, mint szeptemberben).

A European Council on Foreign Relations szintén a Soros-alapítvány pénzügyi támogatását élvezi. Az OSF honlapja szerint csak 2020-ban több mint 3,5 millió dollárt szereztek.

A konferencián felszólalt többek között Włodzimierz Cimoszewicz lengyel EP-képviselő, volt miniszterelnök, Rasa Juknevičienė litván EP-képviselő és

Soros György karmestere is, Gerald Knaus, az European Stability Initiative alapítója.

Knaus többek között arról beszélt, hogy a lengyel–fehérorosz határon kialakult helyzet és más migrációs válságok között az a különbség, hogy egy diktátorral van dolgunk. Szerinte Aljakszandr Lukasenka fehérorosz elnök és Vlagyimir Putyin orosz elnök azt akarja megmutatni, hogy az európaiak magukra hagyják a migránsokat abban a pillanatban, amikor veszélyben érzik magukat.

Gerald Knaus elárulta, hogy

beszélt német politikusokkal, és egy tervet készítenek az Európai Unió számára a válság kezelésére.

Ennek része többek között:

  • vezessenek be szankciókat,
  • az EU álláspontja legyen az, hogy lehet kerítést építeni, de a visszaküldések álljanak le, és vessék be a Frontexet,
  • télen ne lehessen embereket visszaverni,
  • kerülni kell a pánikot,
  • a kelet-európai országok (Moldova, Ukrajna) támogatása, oda lehetne küldeni a migránsokat.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére