Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A spanyol jobboldal vezetőjével tárgyalt Orbán Viktor

888.hu

2021.11.17. 20:30

Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szerda este a Karmelita kolostorban fogadta Santiago Abascalt, a legnagyobb spanyol konzervatív párt, a Vox elnökét – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

 

A tárgyaláson – amelyen Novák Katalin miniszter, illetve Győri Enikő és Jorge Buxadé EP-képviselő is részt vett – szó esett az Európa jövőjére vonatkozó közös elképzelésekről; a határok, a nemzeti szuverenitás és a családok védelméről, illetve az európai jobboldal együttes fellépéséről a globalista baloldallal szemben. Az egyeztetésen a pártelnökök áttekintették az európai konzervatív pártok összefogása érdekében szükséges soron következő lépéseket – mondta el Havasi Bertalan.

A Vox az Európai Konzervatívok és Reformisták (ECR) frakció tagja az Európai Parlamentben, szoros kapcsolatot ápol a Fidesszel.

A szerdai megbeszélésen elhangzott: a Vox képviselői mindig kiállnak Magyarország mellett Brüsszelben; felemelték a hangjukat akkor is, amikor Budapesten vizsgálódott az Európai Parlament úgynevezett LIBE bizottsága.

A sajtófőnök emlékeztetett: Orbán Viktor legutóbb november 3-án, videókonferencia keretében tárgyalt egy új európai politikai szövetség létrehozásáról Matteo Salvinivel, az olasz Liga elnökével és Mateusz Morawieckivel, a lengyel Jog és Igazságosság (PiS) alelnökével, Lengyelország miniszterelnökével.

December 3-án és 4-én a PiS meghívására a Fidesz elnöke Varsóba látogat, ahová a lengyel kormányzó párt a júliusi közös deklarációt aláíró jobboldali pártok képviselőit hívta meg Európa minden részéről.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére