Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Márki-Zay szemműtéte

Pozsonyi Ádám

2022.01.09. 19:00

A reggelelem egy emlékkel indult.

Ja, nem. Az a kávé volt. Az volt az első. Akkor a második volt az emlék.

Bocsánat, tévedek. Még mindig nem az jött. Az csak a harmadik volt. Másodikként elém került a neten egy hír. A következőt olvastam.

„Márki-Zay Péter drasztikus módszerrel magánkézbe adná a teljes magyar egészségügyet”. Igen. Ez volt a második, és közben eltöprengtem mellé, hogy most az a kávé, lehet, hogy kész pocsékolás volt.

„Meg vagyok győződve róla, hogy ezen az állapoton, ami ma van, ezen csak egy drasztikus magánosítás segíthet.”Ezek Márky-Zay Péter most előkerül szavai, és még ezek is az ő gondolatai: „Álszentség lenne azt mondani, hogy az egészségügy nem üzlet, nincs olyan, hogy ingyenes egészségügy, ez egy illúzió.”

Én meg kavargattam a kávémat, és beugrott az az emlék, amikor az egyik szememet műtötték sok éve az Uzsoki utcai kórházban. A műtét sikerült. A Főorvos úrral állunk az irodájában, beszélgetünk, alá kell írni papírokat, itt is, meg ott, is majd elém kerül egy kis rovat, ránézek mi is az, és a doktor úr mondja, hogy ennyi lett volna a műtét, ha nem lenne biztosításom. Olvasom. Közel egymillió.

Igen, ennyit kellett volna fizetnem, ha nincs az ingyenes egészségügy, ami Márky- Zay szerint egy illúzió.

Jut eszembe illúzió. „Márki-Zay azzal büszkélkedik, hogy már jóval Orbán előtt keresztény volt” – írja a Magyar Narancs nevezetű nem propaganda és teljesen független sajtótermék 2022. január másodikán.

Hát, persze.

Mondanom sem kell, mint igazi keresztény gondolat, ez megint a középosztályt sújtaná. Mi mást? Mert hiába mondanák, hogy fizetős, majd úgyis húznak egy (szociális, toleranciás, elfogadó, humanitárius, keresztény, nem kívánt törlendő) határt, ahol a lógós ingyenélőnek, saját sorsáért nem lépőnek, ha akarom keményen fogalmazni élősködőnek megadnák a minimális alapokat. Elvégeznék a fennmaradásához szükséges vese és szívműtétet. Alapszinten. A dolgozó, adózó, hasznos középosztály meg belerokkanna, mert minden nyüves ultrahangért, vizitért meg röntgenért ki kéne fizetni a tíz és húszezreket. Egy bizonyos felső rétegnek – ahová a „korábban volt keresztény, mint Orbán” Márky-Zay Péter is tartozik, meg tökmindegy. Ők észre sem veszik. De a társadalom gerince elvérzik.

El lehet képzelni, ilyen körülmények közt, hova zuhanna a születések száma például. Ki vállalna gyereket? Ki vállalná be szülést? A baloldal megint a nemzetfenntartó polgárt akarja ütni.

„Csak egy drasztikus magánosítás segíthet”

Nem értem, amúgy ez miért jó? Miért támogatná (támogatja) ezt bárki? Okés, még a migránst is megértem. Valaki hülye idealista együtt érző, és nem hiszi el, hogy ez veszélyes. Az embert, mint olyat csak posztmodern regényekből meg sorozatokból ismeri, és túl jó dolga van, túl nagy kényelemben és biztonságban él, hogy megértse az emberi létezés mozgatórugóit. De a magán egészségügyet hogyan lehet támogatni? Tényleg van olyan marha, aki egymilliót akar fizetni egy szemműtétért? Ez az ötlet szerintem még egy Magyar Helsinki Bizottság lájkolónak is sok.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére