Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Válságban Ukrajna, katonák a keleti országrészben; a baloldal ilyenkor is csak a saját hasznát lesi

888.hu

2022.02.22. 20:00

Orbán Viktor miniszterelnök kedden telefonon tárgyalt Volodimir Zelenszkij ukrán államfővel az orosz-ukrán konfliktusról. Eközben a magyar honvédség katonákat csoportosít át a keleti országrészbe.

 

Orbán Viktor tájékoztatta Zelenszkij elnököt arról, hogy

Magyarország a koordinált európai válaszcselekvés részeseként támogatni fogja a helyzet rendezésére irányuló közös uniós erőfeszítéseket.
Ennek keretében a kormány folyamatosan egyeztet nyugati szövetségeseivel – mondta a miniszterelnök.
Ezzel párhuzamosan Magyarország hadseregének csapatait a keleti országrészbe vezénylik.
Fel kell készülni minden helyzetre a keleti határ mentén, a humanitárius feladatokra, a határvédelemre, ezért csoportosítunk át katonákat és haditechnikai eszközöket az ország keleti térségébe”

– erről Benkő Tibor honvédelmi miniszter beszélt kedden Szentendrén.

 

A honvédelmi miniszter azt is elmondta, hogy a nemzetbiztonsági kabinet reggeli ülésén Orbán Viktor miniszterelnöktől a Honvédelmi Minisztérium azt a feladatot kapta: meg kell akadályozni, hogy Magyarország területére fegyveres csoportosulás tudjon bejönni, az ország területén manővereket hajtson végre.
Nagy és kiterjedt háborúra azonban kevés esély lehet. Kosztur Andrást, a XXI. Század Intézet vezető kutatóját kérdeztük a témával kapcsolatban.
A kutató arra a kérdésünkre, hogy nekünk magyaroknak hol a helyünk a történetben, így válaszolt:
Magyarország érdeke, hogy a konfliktus ne súlyosbodjon. Fontos kérdés az, hogy a Nyugat és Oroszország kapcsolatai hogy alakulnak, várhatóan szankciók is lesznek, amelyekhez hazánk is csatlakozhat. Magyarország – ahogy eddig is – elismeri Ukrajna területi integritását és egységét.”
A baloldal viszont ezt konfliktus helyzetet is politikai nyerészkedésre használná. Márki-Zay reggel Facebook-bejegyzésben értekezett arról, hogy mozgalmával akarja képviselni a magyar érdekeket a demokratikusan megválasztott magyar kormány helyett. Az, hogy ehhez honnan szednék a felhatalmazást, azóta sem derült ki.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére