Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A Facebook ideiglenesen engedélyezte az oroszok és fehéroroszok elleni gyűlöletbeszédet

888.hu

2022.03.11. 13:30

A Facebook és az Instagram egyes országokban engedélyezi Oroszország, az orosz katonák, Vlagyimir Putyin orosz elnök és Alekszandr Lukasenko fehérorosz elnök elleni erőszakra felszólító posztokat.

 

A jelentés szerint az ideiglenes változások a közeli volt szovjet blokk országaira, Lettországra, Litvániára, Észtországra, Lengyelországra, Szlovákiára, Magyarországra, Romániára, Oroszországra és Ukrajnára vonatkoznak.

A Reuters csütörtökön számolt be arról, hogy a Meta-platformok bizonyos esetekben lazítanak a gyűlöletbeszédre vonatkozó korlátozásokon, miközben Oroszország folytatja Ukrajna lerohanását. A bejegyzések csak akkor jelenhetnek meg, ha egyértelműen az Ukrajnában zajló orosz invázióról szólnak, és a Putyin vagy Lukasenko halálára felszólító posztok csak akkor lesznek engedélyezve, ha nem tartalmaznak más célpontokat és nem tartalmazzák például a helyszínt vagy a módszert.

 

 

A Meta szóvivője állítólag a Fox News Digitalnak azt mondta:

Az ukrajnai orosz invázió miatt ideiglenesen engedélyeztük a politikai véleménynyilvánítás olyan formáit, amelyek normális esetben sértik a szabályainkat, mint például az erőszakos beszéd.”

 

Hozzátették, hogy az orosz civilekre ez az engedélyezés nem vonatkozik.

A kritikusok gyorsan megkérdőjelezték a bemutatott helyzetetikát.

„Cserélje ki az »oroszokat« »republikánusokra«, és máris olyan főcímet kap, amelyet valószínűleg a 2024-es elnökválasztási kampányban olvashat” – jegyezte meg Sean Davis, a The Federalist munkatársa.

Tim Young pedig azzal érvelt, hogy ha a platformok külön kivételt tesznek az általuk jóváhagyott gyűlöletbeszéd fajtái szempontjából, akkor már nincs valódi indok arra, hogy továbbra is tiltva legyen Donald Trump volt elnök. „Nincs többé semmilyen mentség arra, hogy Trumpot miért tiltják ki a közösségi médiából” – mondta.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére