Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A libsik mondanák meg, kiért imádkozhat a pápa

888.hu

2022.04.28. 08:00

Folyamatosan hisztériáznak a nyugati liberális tisztviselők és a hasonszőrű sajtójuk amiatt, hogy Ferenc pápa semleges akar maradni az ukrajnai háború ügyében és nem ítéli el naponta Putyint és az oroszokat.

 

Március elején az ENSZ Emberi Jogi Tanácsának ülésén videókonferencia keretében felszólalt Szergej Lavrov orosz külügyminiszter, erre válaszul nagyjából száz diplomata azonnal elhagyta az üléstermet. A teremben maradt viszont a Szentszék képviselője, ami rögtön kiverte a biztosítékot a „haladóknál”.

 

Azóta is fáj nekik, hogy a Vatikán igyekszik megőrizni szuverenitását, nem ítélkezik és nem folyik bele politikai csatározásokba (hiszen ez nem is dolga), sem eszetlen szankciók propagálásába, amik úgy tűnik, csak rontanak az azokat elrendelő és az elszenvedő országok polgárainak helyzetén.

 

Ferenc pápa viszont igyekszik a szemben álló feleket összehozni, megbékíteni. Nem kívánja értelmetlen elhatárolódásokkal, követelőzésekkel mélyíteni az ellentéteket.

 

Mint azt legutóbb a Szent Péter téren vasárnap délben mondott beszédében megüzente:

A politikusok az emberekre hallgassanak, akik békét akarnak.”

 

A szokás szerint az apostoli palotának a Szent Péter térre néző ablakából mondott beszéde végén az egyházfő hosszan szólt az ukrajnai háborúról.

Ismételten tűzszünetet szorgalmazott, amit a békére utaló szándék „minimális és kézzel fogható” jelzésének nevezett.
A háborús támadások leállítását sürgette a szenvedéstől elgyötört lakosság érdekében.

Mindannyiótoktól azt kérem, erősítsétek a béke érdekében mondott imákat, és legyen bátorságotok kimondani és kinyilvánítani, hogy a béke lehetséges. A politikai vezetőket arra kérem, hallgassák meg az emberek szavát, akik a békét akarnak, nem a konfliktus növekedését.”

 

Szomorú, de még a Vatikánban sem a megbékélés a követendő álláspont mindenki számára, ugyanis Ukrajna szentszéki nagykövete korábban nem örült annak sem, hogy ukránok és oroszok közösen vihették a keresztet Nagypénteken Rómában.

Andrij Juras, Ukrajna szentszéki nagykövete a Twitter-fiókján azt írta: általános aggodalmat keltett Ukrajnában és más ukrán közösségekben az az elképzelés, hogy ukrán és orosz nők együtt vigyék a keresztet a Colosseumnál a hagyományos keresztúton.

„Dolgozunk az ügyön, megpróbálva elmagyarázni, miért tartjuk nehéznek a megvalósítását, és milyen következményei lehetnek.”
– jegyezte meg a nagykövet.

 

A Vatikán a bejegyzést megelőzően közölte, hogy az idén Ferenc pápa családokra bízta a via Crucis állomásait, és az utolsó előtti stáción egy ukrán és egy orosz család tagjai közösen viszik a keresztet.

Egyébként a Vatikán nem kommentálta az ukrán szentszéki nagykövet kijelentéseit, és nem változtatta meg a keresztút programját sem.

 

Antonio Spadaro, a La Civiltá Cattolica katolikus hetilap főszerkesztője közösségi oldalán úgy reagált:

meg kell érteni, hogy Ferenc pápa pásztor és nem politikus. Az Evangélium szellemisége szerint cselekszik, a megbékélést tartva szem előtt annak ellenére, hogy kevés remény látszik ebben az agresszív háborúban, amelyet a pápa szentségtörőnek nevezett.”

 

Spadaro atya emlékeztetett, hogy Ferenc pápa március 25-én Oroszországot és Ukrajnát is Szűz Mária oltalmába ajánlotta.

 

(Politico, 888.hu, MTI)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére