Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A katolikusok többsége rosszallja Joe Biden munkáját

888.hu

2022.07.18. 11:20

Az Eternal Word Television News (EWTN) felmérésében megkérdezett katolikusok többsége úgy véli, hogy az Egyesült Államok nem jó úton halad, és aggódnak az egyházak és a terhességi központok elleni támadások, valamint a nemi ideológia miatt.

 

A felmérés szerint a katolikusok 59%-a úgy véli, hogy az Egyesült Államok rossz úton halad – ez a szám a fehér katolikusok 68%-át és a latin-amerikai katolikusok 45%-át érinti.

A katolikusok kisebb valószínűséggel szavaznak olyan politikusokra, akik az abortusz mellett állnak ki – derül ki a felmérésből, amelyet néhány nappal a Roe kontra Wade ítélet hatályon kívül helyezése előtt végeztek el.

Bident a média és a kormánya gyakran „hívő katolikusnak” nevezi, noha ő vezeti az Egyesült Államok történetének legabortuszpártibb kormányát. A katolikus egyház tanítása szerint az abortusz gyilkosság és „az emberi élet elleni bűncselekmény”.

 

Az EWTN közvélemény-kutatása szerint a katolikusok 65%-a ismerte el, hogy az abortusz ellentétes a katolikus tanítással.

 

A katolikus szavazók megosztott politikai hovatartozása ellenére a csoport továbbra is kulcsfontosságú, mert nagyon sokan vannak.”

– jegyezte meg Susan Crabtree szakértő.

 

Minden ötödik választópolgár katolikusnak vallja magát, bár nehezen tipizálhatóak.”

– mondta John Della Volpe, a RealClear felmérés igazgatója.

 

Joe Biden népszerűsége a katolikusok körében 2020 óta folyamatos csökkenésben van.

Donald Trump korábbi elnök valamivel jobban szerepelt a katolikusok körében, a felmérésben résztvevők 49 százaléka szimpatizált vele.

A fehér és a nem fehér szavazók azonban nagyon eltérően vélekednek Bidenről: míg a fehér katolikusok 36%-a, addig a spanyol ajkú katolikusok 59%-a és a fekete katolikusok 72%-a találja őt pozitív személynek.

 

Azoknak a katolikusoknak a többsége, akik hetente járnak misére, 55%-ban pozitív véleménnyel vannak az elnökről.”

– mondta Dr. Matthew Bunson, az EWTN News ügyvezető szerkesztője egy újságíróval folytatott telefonbeszélgetésben.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére