Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Novák Katalin: Elkezdődhet a jövőre esedékes magyarországi pápalátogatás előkészítése

888.hu

2022.08.25. 14:40

Elkezdődhet a jövőre esedékes magyarországi pápalátogatás előkészítése, miután a katolikus egyházfő magánaudienciáján megerősítette, hogy szándékában áll a látogatás – mondta el a köztársasági elnök csütörtökön Rómában a közmédiának.

 

Novák Katalin közölte, hogy 40 perces magánaudiencián járt a katolikus egyházfőnél. A találkozónak három fő témája volt: a jövő évben esedékes magyarországi pápalátogatás, az ukrajnai háború és a családok támogatása.

A köztársasági elnök elmondta, hogy a találkozón átadott egy hivatalos meghívólevelet Ferenc pápának, és kérte, hogy jövőre látogasson el Magyarországra. A főpásztor megerősítette, hogy szándékában áll Magyarországra látogatni, így elkezdődhet a pápalátogatás előkészítése – tette hozzá.

Az államfő tájékoztatása szerint a második téma az orosz–ukrán háború volt, amelynek kapcsán megállapították: közös cél a béke helyreállítása Európában.

Ferenc pápa a békéért szólal fel, a békéért imádkozik és lehetőségéhez mérten mindent megtesz, hogy a béke követe legyen. Mi, magyarok szintén a béke érdekében szólalunk fel, ez a látogatás is a béke iránti elköteleződésünket erősítette meg – fogalmazott az államfő.

Ennek kapcsán Ferenc pápa kiemelte azt is:

szükség van női vezetőkre, akik a béke hírnökei lehetnek a világban. Éppen ezért arra biztatta őt, hogy egy ilyen nehéz időszakban is tegyen meg mindent a béke megteremtéséért Ukrajnában.

A harmadik téma pedig a magyar családpolitika volt, amelynek keretében Ferenc pápa elismerő szavakkal illette a magyar kormány intézkedéseit, illetve arra is kitért, hogy miért fontos kiállni és megőrizni a hagyományos családi értékeket. Mindezek mellett pedig arról is beszéltek, hogy Magyarország az elmúlt évek során milyen sokat tett az üldözött keresztények megsegítéséért, amit a továbbiakban is folytatni fog. Mint mondta, a Vatikán elismeri és támogatja Magyarország munkáját és a Hungary Helps programot.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére