Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A német olvasók kikérték maguknak, hogy Orbán áruló

Horváth K. József

2022.06.02. 17:30

Ritkán ért egyet annyira Bauer Tamás, a Demokratikus koalíció volt alelnöke, Orbán Viktor korábbi következetes bírálója és a Bild című német lap kommentelőinek 99 százaléka a magyar kormányfő hatalmas brüsszeli sikere kapcsán.

 

Öröm olvasni Bauer Facebookon közzétett sorait.
„Az olajembargó ügyében az Európai Unió vezetése meghátrált, Orbán minden kívánsága teljesült. (…) Elfogadták még Orbánnak azt a külön követelését is, hogy ha a Barátság kőolajvezetéken történő szállítás valamilyen okból megszakadna, és mi is tankhajón és az Adria olajvezetéken kényszerülnénk orosz kőolajat behozni, arra se vonatkozzék az embargó.”

Nem csodálom, hogy Manfred Weber, az Európai Néppárt frakcióvezetője úgy kommentálta a magyar kormányfő uniós szereplését,
„Elegem van abból, hogy Orbán Viktor diktálja az ütemet.”
Hogy a magyaroknak miből van elegük Brüsszel kapcsán, azt most hagyjuk.

 

Mondhatjuk Webernek, így jár az politikus, aki a főnökeinek akar megfelelni, nem a választóknak. Webernek ez utóbbi persze már csak azért sem sikerülhet, mert őt politikusnak senki nem választotta meg, mindig csak hízelgéssel, talpnyalással, bratyizással jutott feljebb és feljebb a ranglétrán. Így lett például az eredetileg kereszténydemokrata szellemiségű Európai Néppárt frakcióvezetője is, ahol ma már a szocikból, liberálisokból, zöldekből álló neomarxista csapat fújja a passzátszelet. Ahonnan az Orbán Viktor vezette Fidesz éppen azért lépett ki, mert velük közösen már nem lehetett teljesíteni a magyar választóknak tett ígéreteket.

Igaz, ami igaz, a német Bild kolumnistája, Franz Josef Wagner is legfeljebb szavakban szolgálja a népét, azaz az olvasóit. A valóságban sokkal inkább a munkaadóját, ahol elvárják tőle, hogy cikkeit a mainstream politika szellemében írja meg. Így aztán nem esett nehezére nagy lendülettel árulónak minősíteni Orbán Viktort, mert képes volt kiállni a magyarok érdekei mellett.

 

De nézzük a hirado.hu gyűjtése alapján, hogy reagáltak a kommentelők Wagner úr – talán nem a Kékszakállú – árulózására.

1. „Szeretnék egy ilyen államférfit!”

2. „Mielőtt ilyen rágalmazásokat ír az újságíró, Budapest helyett Berlint kellene nézni… Orbán azt teszi, amire az emberek megválasztották.”

3. „Mi ez a hülyeség? Örülni kell, hogy van még egy olyan ország, mint Magyarország, ahol tiszta a józan ész, a többi uniós ország csak polgárellenes politikát folytat.”

4. „Ez a kijelentés önmagában is szemtelenség! Őt nem érdeklik az uniós machinációk, ő mindenekelőtt a népéért cselekszik. Sajnos a politikusaink ezt teljesen elfelejtették. Nem érdekli őket, hogy a saját népük hogyan boldogul. Ez már régen elment. Az elmúlt 10 évben a dolgok csak romlottak.”

5. „Orbán több mint jogosan a népére gondol! Politikusaink elárulnak minket, feláldozzák polgáriakat a brüsszeli bürokrácia oltárán!”

6. „Az egyetlen, akinek úgy tűnik, maradt józan esze. A mi kormányunk naponta elárul minket.”

7. „Orbán olyan államfő, aki először az állampolgáraira gondol. Aztán jönnek a többiek. Ennek így kell lennie.”

És egy így megy egymás után. A hozzászólások 99 százaléka Orbán mellett áll ki, és élesen elítéli Wagner úr propagandista álláspontját.

 

Nem árt emlékeztetni az olvasót, hogy Dobrev Klára, a DK EP képviselője szintén nagyon nem ért egyet a német olvasók fenti álláspontjával, és saját egykori munkatársával, Bauer Tamással se, mert a maga részéről kifejezetten bukásnak minősítette Orbán Viktor magyarokat védő, sikeres erőfeszítését.

Hihetetlen, de igaz, a magyarok demokrácia szempontból ma már sokkal jobb helyzetben vannak, mint a németek. Gondoltuk volna a rendszerváltozás előtt, hogy a kommunizmus utolsó leheletéből, amitől mi kézzel-lábbal meg akartunk szabadulni, abból a „fejlett Nyugat” a Lajtán túl szép csöndben éppen az új birodalmat, az Európai Egyesült államokat akarja felépíteni?

Így éppen Magyarország vezetésével a bolsevizmus sújtotta Közép-Európa lehet az öreg kontinens megmentője. Nem véletlenül mondta Orbán Viktor:
„Ott leszünk az utolsók között, tartjuk az utolsó gerendát.”

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére