Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Elemző: Karácsonynak fontosabb saját vezető szerepe, mint a budapestiek érdeke

888.hu

2020.06.29. 08:20

Sok jobboldali szavazó kétségbeesett a 2019-es önkormányzati választás után, attól tartottak, hogy Karácsony Gergelyék győzelmével megkezdődött a baloldal szárnyalása – mondta a Magyar Hírlapnak Deák Dániel politológus.

Most már láthatjuk, hogy ez nem következett be, a baloldal támogatottsága csökkent, illetve mivel több helyen az addig felelőtlenül ígérgető baloldali politikusok hatalmi pozícióba kerültek, sok választó memóriája felfrissült

A XXI. Század Intézet vezető elemzője hozzátette: a választók láthatják,

ezek ugyanazok a politikusok, akik 2010 előtt a csőd szélére sodorták az országot.

Ez azért fontos, mert 2022-ben

ez a baloldali koalíció akarja átvenni az ország irányítását, miközben Budapesten még a Lánchidat sem képesek felújítani, illetve a koronavírus-járvány során emberéleteket követelő felelőtlen döntéseket hoztak, súlyos mulasztásokat követtek el.

Mindez azok számára is bemutatja a baloldali valóságot, akik életkorukból fakadóan kevésbé emlékezhetnek a 2010 előtti időszakra – mutatott rá a politológus.

Közölte, a kompetencia hiányának mindennapos megmutatkozása mellett botrányt botrányra halmoznak a baloldali politikusok. Csak az elmúlt napokban több olyan ügy látott napvilágot, ami lerántja a leplet a valódi énjükről. Még alig több mint fél éve vannak hatalmon, de a haveroknak már rengeteg közpénzt talicskáztak ki, Czeglédy Csaba több tízmilliós szerződései után arra is fény derült, hogy a járvány alatt is a baloldali holdudvar zsebeinek megtömésével foglalkoztak.

Karácsonyék százmilliós túlárazással szereztek be védőeszközöket, amely összegnek jelentős része korrupciógyanús módon baloldali háttéremberekhez került. Ugyanezen a héten méltatta a DK-s László Imre Hitler munkásságát, s a balliberális politikusok Korózs Lajos álhírvideójához hasonlóan ettől sem határolódnak el, bemutatva ezzel, milyen is volt a 2010 előtti „következmények nélküli ország” – sorolta Deák Dániel.

Karácsonyék mindezt igyekeznek leplezni – folytatta –, ezért is próbálnak konfliktust generálni a kormány és a főváros között. A főpolgármester megválasztása óta az „ellenzék vezető arca” szerepében kíván tetszelegni, ennek érdekében konfliktuskereső dacpolitikába kezdett a kormányzattal szemben.

Ha ez folytatódik és Karácsony pártpolitikai érdekekből nem hajlandó együttműködni a kormányzattal, annak a legnagyobb vesztesei a budapestiek lesznek – hangsúlyozta az elemző. Hozzátette: az ellenzék támogatottságát is kikezdhetik az elmaradó fejlesztések, miközben egyébként rendelkezésre állnak a források, ráadásul a kormány is nyitott lenne a párbeszédre, azt egyértelműen a baloldali vezetés utasítja el.

Miközben a baloldal rendre leszerepel, addig a nemzeti kormány bizonyít

– állapította meg Deák. Szerinte hazánk a Fidesz–KDNP sikeres tízéves kormányzásának köszönhetően biztató jövő előtt áll, és minden jel szerint Európában azon államok közé fog tartozni, amelyek gyorsan kilábalnak a koronavírus-járvány okozta gazdasági válságból. Ráadásul miközben az elmúlt hetek különféle faji zavargásoktól voltak hangosak az Amerikai Egyesült Államokban és több nyugat-európai országban, addig számos egyéb társadalmi és gazdasági válsághoz hasonlóan

Európa egyik legstabilabb térségének számító Magyarország és közép-európai régió mentes maradt a faji alapú, sok nyugati társadalmat szétverő konfliktustól.

Ez biztató fejlemény hazánk számára, hiszen ez a régió lett Európa legstabilabb és legjobban fejlődő térsége.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére