Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Magyarország nem támogatja az újabb felháborító sarc bevezetését

888.hu

2022.06.17. 12:40

Ahogyan az amerikai republikánus politikusok, úgy a magyar kormánypártok sem támogatják a globális minimumadót, ami jelentősen megnövelné az emberek terheit.

 

Őrült ötletnek és mindenképp megakadályozandónak tartjuk azt a brüsszeli elképzelést, amelynek alapján megadóztatnák a hagyományos meghajtású, dízel vagy benzines autóval közlekedő embereket.”

– jelentette ki korábban Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Párizsban, a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) ülését követően.

 

A kormány álláspontja az, hogy nem szabad növelni az emberek adóterheit és el kell kerülni, hogy azok az országok fizessék meg az ukrajnai háború árát, amelyek nem felelősek érte.

 

Később Szijjártó Péter beszélt erről amerikai kollégájával is. Telefonos egyeztetésen azt közölte Anthony Blinkennel:

ezzel a döntéssel még egy mélyütést kapna az európai versenyképesség, amit jobb lenne elkerülni”.

 

Erről az elképesztően káros javaslatról már az amerikai republikánus politikusok is kifejtették ellenvéleményüket korábban.

 

Rick Scott republikánus szövetségi szenátor szerint:

E kétpilléres megoldás jelentős veszélyt jelent a mai és jövőbeni amerikai versenyképességre, és nem áll érdekében az amerikai adófizetőknek, munkahely-teremtőknek és családoknak. Amíg vannak olyan globális adózáshoz kapcsolható ügyek, amelyeket szükséges és indokolt nemzetközi együttműködés keretében kezelni, szintén imperatív, hogy minden ország megtarthassa szuverenitását a saját adótörvénye és adózási jogszabályai felett.”

 

Mike Crapo szövetségi szenátor és Kevin Brady kongresszusi képviselő már áprilisban úgy nyilatkozott:

Az EU pénzügyminiszterei ismét nem tudtak megállapodni a globális minimumadó ügyében, ami további bizonyítéka annak, hogy a Biden-adminisztráció túl korán futott győzelmi köröket az OECD megállapodás ügyében. Ha az EU máris akadályokba ütközik, senki sem várhatja, hogy olyan országok, mint Kína, a közeljövőben bevezessék a megállapodást. A Biden-adminisztráció elhanyagolta a tárgyalásokat a Kongresszussal e folyamat során, az eredmény pedig egy rossz megállapodás lett az amerikai cégek és munkavállalók számára.”

 

James Lankford republikánus szenátor a Pénzügyi Bizottság meghallgatásán azt mondta:

A globális minimumadóval kapcsolatos megállapodás alapján külföldi országok előnyhöz jutnak majd az amerikai vállalatokkal szemben, a megegyezés struktúrája pedig láthatóan arra ösztönözi a cégeket, hogy külföldre vigyék a szellemi tulajdont és a kutatás-fejlesztést.”

 

A mai kormányinfón is szóba került a globális minimumadó bevezetése. Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter kérdésre válaszolva megerősítette, hogy

a globális minimumadót továbbra sem támogatja a kormány, így az európai pénzügyminiszterek pénteki ülésére a magyar pénzügyminiszter ezzel a „kötött mandátummal” érkezik.

 

(borítókép: Unsplash)

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére