Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Májusban indul az állami átképzési program

MTI

2020.04.09. 14:50

Az első hónap ingyenes lesz, a többi hónap tandíjának 95 százalékát átvállalja a kormány. A jelentkezők megélhetéséről is gondoskodik a kormány.

Azok a munkavállalók, akik a koronavírus-járvány miatt elveszítették munkájukat vagy akik mostani állásukból váltani szeretnének, a május elején induló felnőttképzéseken olyan tudásra tehetnek szert, amellyel a válság után az átlagbér másfél-kétszereséért tudnak elhelyezkedni – mondta György László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára csütörtökön az M1-en.

A képzésben az első hónap ingyenes, ezt követően pedig a képzési költségek 95 százalékát vállalja át az állam.

Ezen felül a képzésre jelentkezők megélhetésére is nagy hangsúlyt fektetnek, ezért számukra nullaszázalékos, szabad felhasználású, felnőttképzési diákhitelt biztosítanak.

Az államtitkár a lehetséges célcsoportok közül példaként a turizmusban dolgozókat említette, hiszen közülük a jelen helyzetben sokan elveszítették munkájukat.

György László a műsorban felhívta a figyelmet a vali.ifka.hu honlapra is, amely a mostani krízishelyzetben munkaügyi témákban nyújt segítséget a vállalkozásoknak.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére