Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Méregdrága egy „független” lap: 68,5 milliót kalapozhatott össze eddig a #legyenmásik

M. Kovács Róbert

2020.09.07. 16:15

A nagy dérrel-dúrral felmondott indexesek új lapját, a telex.hu-t már csaknem 23 ezren támogatták anyagilag. Ez a legalacsonyabb rendszeres támogatási összeggel számolva 68,5 millió forintot jelent. Ha ez az összeg havi rendszerességgel állandósul, akkor a ex-indexesek béralapja 60 százalékkal lehet magasabb lesz, mint a felmondásuk előtt. Így már egész jó üzletnek tűnik, ha valakit „tönkretesz a rendszer”.

Hiába tűnik a rendszerváltás utáni magyar médiatörténelem legnagyobb átverésének a függetlenségüket féltő indexesek csoportos munkahelyi harakirije, a kormányellenes hírekre vágyók a jelek szerint kajálják az ilyen megvezetést.

Mint emlékezetes:

9 nappal azelőtt hozta létre a telex.hu domainnevet megvásárló céget az Index egykori főszerkesztő-helyettesének testvére, mint hogy Dull Szabolcs korábbi főszerkesztőt kirúgta volna a tulajdonos

képviselője, Bodolai László, ami (minden később magyarázkodás ellenére) alátámasztani látszik, hogy az Index szétverése valójában baloldali belharc.

Most az is kezd körvonalazódni, hogy ez

a látványos akció kifizetődő üzleti húzásként is felfogható.

Az egykori indexesek új lapja a telex.hu még csak néhány napja kezdte el a látványos tarhálást. Szeptember 4-én jelent meg az a videó, amelyben Munk Veronika főszerkesztő elmagyarázza, hogy az új független portálhoz

nagyon sok újságíró kell, és az újság beindításához pedig nagyon sok pénz.„

Vagyis a főszerkesztő kampányszövege szerint a támogatás elsősorban a munkatársak alkalmazásához szükséges.

Nos, bukta ide vagy oda, az oldal számlálója szerint

a Telex eddig már 22 ezer 943 embertől kapott anyagi támogatást.

Felhívásuk szerint a rendszeres támogatás legalacsonyabb összege 2990 forint (bár az alapbeállítás 5990 forint) vagyis ha minden adomány rendszerességet tervező leendő olvasótól származik, akkor

ez az összeg eddig 68 599 570 (!) forintra rúghat.

Szép összeg, ha azt vesszük alapul, hogy néhány nap alatt jött össze és ha ezt 12 hónappal felszorozzuk, akkor

ez évi 823 millió forintot jelentene,

vagyis ennyi pénzből gazdálkodhat a Telexet kiadó cég anélkül, hogy egyetlen forint hirdetési árbevételt elkönyvelt volna. Ha ehhez hozzávesszük, hogy

az Index kiadója 2019-ben 1,24 milliárd forint árbevételt könyvelt el, akkor a telex.hu, az oldalon megjeleníthető reklámok várható ellenértékével együtt egészen komoly anyagi bázisra épül.

Sőt: ha abból indulunk ki, hogy a Marketing&Media online szerint a tavalyi évben

az Index bérköltségei ”meghaladták a félmilliárd forintot„, ezzel összevetve az éves szintre felszorzott telexes támogatási összeg máris 60 százalékkal haladja meg az indexes újságírók bérére fordított összeget.

És még mindig nem kaptak egyetlen forintot sem hirdetések megjelenítésére, hiszen

az oldal még nem is működik.

Így már egészen érthetővé válik az a bátorság, amellyel sok esetben családos indexes újságírók ”ugrottak a semmibe„, hiszen egészen jó üzletnek látszik, ha ”veszélybe kerül a függetlenség„.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére