Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Volt párttársai szerint nincsenek vezetői kvalitásai a Gyurcsány mellé szegődő Jakab Péternek

888 - Magyar Nemzet

2021.01.29. 10:00

Lehet, hogy Jakab Péter jól tud beszélni, de azért az még egy vezető politikusnak kevés – nyilatkozta a Magyar Nemzetnek Sneider Tamás, a Jobbik egykori elnöke azzal kapcsolatban, hogy Jakab Péter indul a baloldali szivárványkoalíció előválasztásán.

A Magyar Nemzet megkeresésére a Jobbik volt elnöke elmondta, hogy Jakab Pétert látva a „torgyáni lufi” jut eszébe. Úgy fogalmazott:

Ugye, Torgyán József is tudott gyönyörű, hangzatos szólamokat mondani, miközben verte az asztalt, de nem volt mögötte tartalom, és látjuk, hogy ez mire volt elég.”

Vezetése alatt a független kisgazdapárt minimálisra zsugorodott, majd el is tűnt – tette hozzá.

Azzal folytatta, hogy a jelenlegi elnöknek „erőteljesen szelektív a memóriája”. Úgy látja, hogy az európai parlamenti választás kampányát Gyöngyösi Márton irányította, ő volt a listavezető, rá volt bízva az egész, ezért a felelősséget is neki kellett volna vállalni érte – reagált Sneider Tamás a Jobbik elnökének egy nemrég adott nyilatkozatára, amelyben Jakab elődjére próbálta rákenni a párt rossz szereplését a 2019-ben megrendezett EP-választáson.

 

Egyértelműen kijelenthetjük, hogy Jakab Péternek nincs esélye a baloldali előválasztáson”

– ezt már Volner János nyilatkozta, aki szerint a pártelnök csak azért indul, hogy elmondhassa, ő mindent megpróbált, mielőtt beállt egy másik jelölt mögé.

A Volner Párt elnöke úgy véli, hogy a Jobbik-tagokat már régóta nem az értékek, hanem a zsákmányszerzés tartja össze, ezért Jakab sorsa azon múlik, mennyire tudja elhitetni a tagsággal, hogy jut majd nekik pozíció.

A szintén exjobbikos Varga-Damm Andrea sincs meggyőződve arról, hogy Jakab Péter jó választás lenne a baloldalnak mint miniszterelnök-jelölt.

Két tisztségviselő-választáskor jelen voltam, az egyik alkalom, amikor frakcióvezetőnek akarták a tanácsadói, a másik pedig, amikor pártelnöknek. Jakab Péter mindkétszer közölte, hogy nem szeretne vezető lenni, mert nincsenek vezetői kvalitásai, és szüksége van olyan partnerekre, akik gyakorlatilag helyette elvégzik a munkát”

 

– mondta a független országgyűlési képviselő a Magyar Nemzetnek.

Varga-Damm Andrea arra is felhívta a figyelmet, hogy az előválasztáson való indulás bejelentésének tartalma, stílusa nem éppen a határozottságot mutatta.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére