Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

2018-ban már atomtöltettel ellátott rakétát is tesztelhet Észak-Korea

Horváth József György

2017.12.22. 22:38

Szakértõk szerint, ha az agresszorállam olyan dinamikával folytatja fegyverkísérleteit, ahogy azt 2017-ben tette, akkor 2018-ban már akár nukleáris rakétát is fejleszthet.
WASHINGTON, 22:38

Szakértők szerint, ha az agresszorállam olyan dinamikával folytatja fegyverkísérleteit, ahogy azt 2017-ben tette, akkor 2018-ban már akár nukleáris töltettel ellátott rakétát is fejleszthet.

Shea Cotton mérnök, a tömegpusztító fegyverek szakértője a Washington Postnak nyilatkozva elmondta, hogy a ballisztikus rakétákhoz hasonlóan egy nukleáris fegyvert is valószínűleg a Csendes-óceán felett fog tesztelni Észak-Korea, ezzel ismételten komoly biztonsági kockázatot okozva Dél-Koreának és Japánnak, de akár Kínának és az USA-nak is.

Az elmúlt pár évben több szakértő is azt állította, hogy Észak-Korea még nem képes nukleáris fegyvert fejleszteni, ugyanis nincs rá se gazdasági kapacitása, sem technológiai adottsága, de ugyanakkor az agresszorállam számos olyan kijelentést tett, amelyek azt sugallják, hogy egyszer és mindenkorra tisztába teszik ezt a kérdést, és megmutatják mire képesek valójában.

"Senki sem biztos abban, hogy Észak-Korea jelenleg képes lenne olyan termonukleáris műszert fejleszteni, ami belefér egy rakétába, de ha Kim Dzsongun fegyvergyárai a továbbiakban is hasonló ütemben fejlődnek, akkor jövőre már valószínűsíthető, hogy képesek lesznek ilyen technológiát fejleszteni" - mondja a szakértő.

Feltételezhetően sikerülni fog nekik"

- állítja figyelmeztetőleg James M. Acton fizikus.

A szeptemberi nukleáris fegyvertesztek után sokan megrémültek, látván milyen sokat lépett előre a kommunista ország a tömegpusztító fegyverek fejlesztése terén. Ezért az ENSZ, az USA és Kína is szankciókat kezdeményezett Észak-Koreával szemben.

Egyes szakértők szerint az agresszorállam szeptemberben 250 kilotonnás bombát tesztelt, míg mások azt állítják, hogy a bomba mérete nem volt nagyobb 140 kilotonnánál. Bármi is a megfejtés, Észak-Korea rohamos fejlődése fegyverek terén mindenképpen aggodalomra ad okot, hiszen azelőtt csak 10-20 kilotonnás volt a legnagyobb bombájuk.

A Washington Post cikke szerint, ha a szakértők számításai nem csalnak, akkor Kim Dzsongun olyan bombával rendelkezik, ami akár 17-szer is pusztítóbb lehet annál a bombánál, amit 1945-ben Hirosimára dobtak le. 

Észak-Korea csak idén több mint 20 rakétatesztet hajtott végre.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére